La fizică şi chimie

Physics Cheat Sheets şi Chemistry Cheat Sheets. Sunt două aplicaţii care includ explicaţii despre fenomenele fizice şi reacţiile chimice, o serie de formule de calcul şi exemple de exerciţii.
Elements – Periodic Table. Tot în domeniul chimiei, o altă aplicaţie utilă e cea care prezintă tabelul periodic al lui Mendeleev.

La istorie şi geografie

2011 World Factbook. Tot ce trebuie să ştii despre ţările de pe glob, din punct de vedere geografic, economic, politic, militar, se află în această aplicaţie.
Geomaster. Testele de trivia sunt foarte amuzante. Ai 10 secunde să arăţi pe o hartă unde se află Ecuador (capitala Quito). Pune-ţi cunoştinţele la test cu această aplicaţie.
Istoria Românilor şi Geografie. Sunt aplicaţii mobile în limba română.

Enciclopedii şi artă

Wolfram Alpha sau Mobile Wikipedia. Sunt aplicaţii dedicate, de tip enciclopedii, care prezintă informaţii foarte bine structurate din diferite domenii, precum geografie, istorie, muzică, artă etc.
Brushes. E o aplicaţie de desenat. Brushes conţine pensule, straturi, o paletă de culori, zoom, posibilitatea de a folosi o poză ca “pânză” de start şi tot ce ai nevoie pentru a desena.

Limbi străine

English Grammar sau French Grammar. Sunt o altă categorie de aplicaţii educative dedicate studiului limbilor străine.
Google Translate. Este o aplicaţie pentru traduceri extrem de utilă.
Dex pentru Android. E un dicţionar explicativ al limbii române.

Alte programe

Aplicaţiile pentru editarea, prelucrarea şi transferul documentelor pot fi, de asemenea, utile elevilor şi studenţilor, în acest sens fiind recomandate Camscanner, pentru scanarea lecţiilor sau a cursurilor, Kingsoft Office, pentru editarea documentelor sau Dropbox, pentru transferul acestora.
Extrem de utile sunt şi aplicaţiile mobile pentru organizarea activităţilor şcolare şi a orarelor, precum School Assistant sau Any.Do.

 
 

Urmărește-ne pe Google News