Potrivit sursei citate, Miroslav Majoroš – directorul companiei – a afirmat că aceasta are pierderi de ”milioane de euro” din cauza faptului numărul turiștilor care vin în România este mai mic decât al celor care pleacă în alte state, precum Italia sau Croația.
”Toţi operatorii au pierdut bani. Milioane de euro. Şi aici e o situaţie diferită de cea din Croaţia sau Italia, de exemplu, unde vin milioane de turişti în fiecare vară, aici nu aveam aceeaşi situaţie, din păcate. Balanţa e negativă, din acest punct de vedere, consumăm mai multe minute în afara ţării decât primim de la turiştii străini care vin aici. Impactul e negativ şi destul de puternic”, a afirmat Majoroš.
ANCOM a aprobat zilele trecute o derogare pentru suprataxarea clienților RCS-RDS care se deplasează în afara granițelor și folosesc serviciile de roaming.
Aceasta este a doua derogare dată de către ANCOM pentru RCS-RDS, după cea acordată inițial de autoritate anul trecut.
Câți clienți pot fi afectați
La sfârşitul lunii martie, Telekom România avea 5,44 de milioane de clienţi pe segmentul de telefonie mobilă, în scădere cu 3,5% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.
Dintre aceştia, numărul de abonaţi ai serviciilor mobile a urcat de la 2,02 milioane în urmă cu un an la 2,18 milioane. În schimb, numărul clienţilor serviciilor prepaid a scăzut cu 10,4% în termeni anuali, a 3,04 milioane.
Telekom este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații din România. Compania deține fostul operator Cosmote pe partea de servicii mobile și controlează fostul Romtelecom pe sectorul de internet, cablu și telefonie fixă.
Telekom Mobile a primit de curând cea mai mare amendă din istoria ANCOM, după ce rețeaua mobilă nu a funcționat mai multe ore în primăvară, iar compania nu a păstrat datele privind incidentul.
Compania este controlată de gigantul german Deutsche Telekom.
”Chichița” suprataxei
Legislația europeană prevede ca utilizatorii să nu mai fie taxați suplimentar atunci când se află în străinătate. Aceasta a intrat în vigoare anul trecut, dar, la presiunea operatorilor, a fost introdusă această portiță a creșterii tarifelor dacă se obține acordul autorităților.
Practic, dacă cererea Telekom se aprobă, acest lucru ar însemna că doi din cei patru mari operatori din România ar avea suprataxă de roaming.
De partea cealaltă, Orange și Vodafone – liderii pieței telecom din România – au scos din ofertă cartelele ieftine cu opțiuni de roaming.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!