Dacă eşti atacat cu pulsiuni de 25 de herţi, poţi orbi
Una dintre armele războiului informaţional este cea “psihotronică”. Ce este aceasta? După zeci de ani de studii, s-a ajuns la concluzia că funcţiile psihicului pot fi provocate, modificate sau inhibate prin stimularea electromagnetică a creierului, adică artificial.
Este vorba despre activităţi psihice considerate paranormale, un fel de magie, dar care nu se mai practică prin intermediul “şamanilor politici”, al specialiştilor în parapsihologie, ci al unor aparate, un fel de “roboţi vrăjitori”.
Câteva exemple: prin emiterea de câmpuri pulsate la frecvenţe cuprinse între 0,5-2,4 Htz se declanşează fenomene senzoriale. De asemenea, cortexul somato-senzorial poate fi modificat cu unde electromagnetice de 9 Htz.
La peste 25 de hertzi, ţinta nu mai vede, deoarece i se restrânge câmpul vizual. Distanţa de la care poate opera o asemenea armă, cu rezultate bune de reuşită, depăşeşte 50 de kilometri.
Influenţa mentală a fost o invenţie a cercurilor oculte
După terminarea războiului rece, marile puteri au perfecţionat strategii de control şi influenţare a adversarului prin mecanismele războiului mental. Astfel, fiecare soldat, echipamentul sau căldura pe care o degajează corpul său, memoria, rezistenţa la stres, capacitatea de a reacţiona la intruziuni psihotronice fac parte din noul concept de război mental.
Rusia a investit mult în acestă direcţie, dar nici Statele Unite nu au stat cu mâinile în sân. Iar România este acum un câmp de luptă între armele psihotronice, despre ale căror efecte pe termen lung nu se ştiu prea multe.
Băse, despre paranormali: «Îi folosesc şi americanii, şi ruşii»
Oricum, specialiştii spun că stările de disconfort, cum ar fi asteniile, ar putea avea la bază atacuri psihotronice. Să fie acesta un scenariu SF? În decembrie 2009, Băsescu a fost întrebat la o televiziune dacă ştie despre practicile magice, psihotronice, la nivel de stat. Preşedintele de atunci al României a spus despre paranormali: “Îi folosesc şi americanii, şi ruşii”.
Întrebat apoi despre existenţa unor structuri româneşti specializate în acest domeniu, fostul preşedinte a declarat: “Chiar dacă îi avem, eu nu-i ştiu!”. După puţin timp au apărut fotografiile cu Aliodor Manolea în preajma lui Traian Băsescu. Manolea era expertul preşedintelui pe probleme de parapsihologie şi îl proteja pe demnitar de posibilele atacuri ale războiului psihotronic.
“Trebuie ştiut, de exemplu, că medicamentele clasice nu vindecă bolile prin substanţele chimice pe care le conţin, ci prin proprietăţile de tip magnetic. Cu alte cuvinte, omul ar fi un biocomputer conectat la baza cosmică de date. Aceasta este teoria radiesteziei valorificată de psihotronica rusă, unul din exponenţi fiind Albert Ignatenco, iar la noi, nimeni altul decât Aliodor Manolea. Scopul diversiunii informaţionale este întotdeauna descompunerea morală şi psihologică a adversarului. Influenţa mentală sau câmpul de luptă mental sunt arme ale războiului psihologic, războiului psihotronicii sau sabotajului, cum a fost el definit clasic. Este imperativ necesar, pentru realizarea protecţiei informaţionale a populaţiei, ca grupurile sau persoane care apelează la mijloace de sugestie în masă să fie demascate, iar informaţiile acestora, neutralizate”, ne-a mai declarat Sebastian Sârbu.
De la 1 iulie, UE va avea un program de identificare şi anihilare a informaţiilor cu un conţinut terorist
Ramona Mănescu consideră că acest tip de acţiune trebuie incriminat şi că nu este normal să apară pe internet “manuale ale teroristului perfect” şi scheme de pregătire ale unui atentat şi să nu poată fi şterse de acolo, pe considerentul că internetul nu este un canal media în spaţiul public, ci un serviciu de comunicaţii, ca şi telefonia.
Psihologul militar colonel Sorin Cîrstea a fost de părere că internetul este doar o platformă, el nu trebuie cenzurat, ci trebuie găsită o strategie antiterorism inteligentă, care să neutralizeze activitatea teroriştilor pe acest canal de comunicare.