Peste 20 de miliarde de aparate sunt conectate la Internet, la nivel global, iar acest număr este așteptat să se dubleze până în 2022. Smartphone-uri, televizoare smart, aparate conectate la asistenți vocali, multe din produsele pe care le folosim și pe care ne bazăm în ziua de azi sunt deja sau vor fi din ce în ce mai conectate la internet. Conectivitatea se răspândește și va deveni o realitate zilnică pentru consumatorii de pretutindeni, semnalând astfel o schimbare majoră în felul în care consumatorii interacționează cu produse și servicii.

”Internetul Obiectelor” aduce cu sine multe oportunități pentru consumatori: acces la noi servicii, produse cu o capacitate de răspuns îmbunătățită, o accesibilitate și o gamă mai variată de unde aceștia pot alege. Cu toate acestea, există și câteva motive de îngrijorare, precum lipsa securității, a spațiului privat și utilizarea informațiilor personale fără acordul consumatorilor.

Două aspecte ale Internetului Obiectelor privite în detaliu în 2019:

  1. Aparatele inteligente, care includ produse și servicii din casă, pe care le luăm cu noi sau chiar vehiculele inteligente.
  2. Sistemele inteligente, unde vorbim despre orașele conectate, sistemele de transport, utilitățile precum și alte servicii.

La fel ca în anii precedenți, va fi pus accentul pe importanța încrederii pe care ar trebui să o aibă consumatorii în mediul digital.

Ca în cazul oricărui trend digital, națiunile se vor afla în stadii diferite ale adoptării Internetului Obiectelor. Pentru țările aflate în stagiile de început, Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor va fi o ocazie excelentă pentru a stabili standardele și practicile unui mediu conectat, în care consumatorii să beneficieze de noi tehnologii fără a-și compromite drepturile.

Aparatele și sistemele inteligente devin o parte comună a vieții de zi cu zi, iar tema de anul acesta își propune să atragă atenția asupra importanței securității și vieții private în mediul online și cum pot fi acestea introduse încă din faza de implementare a tehnologiilor.

Anul trecut, românii au dat peste 15 miliarde de lei pe servicii de telecomunicații. Vezi topul furnizorilor de telefonie, cablu și internet, într-o analiză Libertatea.


Citește și: EXCLUSIV/ Daddy, socru mare. Vezi invitaţia la nunta de lux a fiului lui Liviu Dragnea! Ce se mănâncă și unde sunt așteptați nuntașii pentru evenimentul mondeno-politic al anului


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News