Nicolae Ciucă ar fi transmis vineri, în cadrul ședinței BPN a partidului, că formațiunea trebuie să facă în așa fel încât să lege alianțe cu partidele de dreapta.

„Am avut o discuție cu domnul Ciolacu înainte (n.red. – de a depune legea în Parlament). Se pare că nu mai recunoaște această întâlnire. Așa că, de azi înainte, nu mai avem ce discuta! Recomand în teritoriu să faceți în așa fel încât să creați majorități de dreapta în consiliile locale și să ne gândim fără ei în campanie. Ați văzut că și la București am dat un semnal cu Nicușor Dan”, ar fi spus Ciucă, susține sursa citată.

Discuțiile din Biroul Politic Național al PNL au avut loc în aceeași zi în care preşedintele Klaus Iohannis a spus că nu va candida la alegerile parlamentare din 1 decembrie, indiferent sub ce formă, după scandalul politic din ultimele zile dintre PSD și PNL.

Anunțul șefului statului a venit vineri, 27 septembrie, chiar când Biroul Electoral Central discuta solicitarea PNL de clarificare a cazului în care Iohannis poate candida ca independent, pe listele electorale ale unui partid.

Urmărește-ne pe Google News