Momentul în care Donald Trump este rănit a fost filmat.

În timp ce Trump se afla pe scenă la un miting de campanie, au fost trase patru sau cinci focuri de armă, au declarat martorii.

Înregistrarea video live a arătat că Trump şi-a apucat urechea dreaptă, şi-a coborât mâna pentru a se uita, apoi a căzut în genunchi în spatele podiumului. Faţa i-a fost stropită cu sânge.

El a fost imediat înconjurat de agenţi Secret Service care au format un cerc de protecţie şi l-au împins spre o maşină care îl aştepta.

Fostul preşedinte a fost din nou vizibil în timpul haosului. A ridicat pumnul în aer, părând să rostească cuvintele „Luptaţi! Luptaţi! Luptaţi!”. Şapca sa roşie „Make America Great Again” i-a fost zburată de pe cap.

Pe Truth Social, Trump a declarat că „a simţit imediat glonţul care i-a zgâriat pielea. Am început să sângerez, aşa că mi-am dat seama atunci ce se întâmplă”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Trăgătorul a fost ucis, iar Secret Service investighează incidentul ca fiind o tentativă de asasinat. FBI a declarat că preia rolul principal în anchetă.

Identitatea şi motivul atacatorului nu au fost imediat clare. Martorii au declarat că au văzut un bărbat cu o puşcă căţărându-se pe un acoperiş din afara localului şi încercând să atragă atenţia forţelor de ordine în timp ce Trump încă vorbea.

Associated Press a raportat că poliţia a recuperat o puşcă de tip AR de la locul faptei.

Un spectator a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi, a declarat Secret Service. Reprezentantul republican Ronny Jackson din Texas a declarat pentru Fox News că nepotul său a fost rănit la miting.

Liderii republicani şi democraţi au condamnat rapid violenţele.

Trump urmează să primească nominalizarea oficială a partidului său săptămâna viitoare la Convenţia naţională republicană, care începe, luni, în Milwaukee.

Urmărește-ne pe Google News