”Unii spun că este o practică comunistă. Da, poate la prima vedere poate părea, pentru că încerci să intri în piaţă, aşa este, până la un punct. Vorbim de concurenţă. Care concurenţă? Sunt doi operatori care cresc unul câte unul preţurile, iar celălalt se aliniază imediat. Investiţiile asumate nu s-au realizat, dar preţul creşte fără o justificare pe fond, iar dumneavoastră suferiţi şi economia are de suferit. Iar unii se reped imediat, de parcă ar fi din altă ţară, că este o practică comunistă. Eu nu am avut nicio legătură cu comunismul”, a spus Teodorovici.
Gazele s-ar scumpi cu o treime dacă măsura nu e luată
În acest moment, tranzacțiile se fac la 80-90 de lei pe MWh de gaze, iar proiectul menționează că prețul gazelor a urcat de la 70 la 77 de lei pe MWh după liberalizarea efectuată în data de 1 aprilie 2017.
Concomitent, nota de fundamentare estimează scumpirea gazelor cu circa o treime în luna martie 2019 dacă prețul nu va fi plafonat.
Principalii producători din România sunt Romgaz și Petrom, care produc împreună peste 90% din totalul extras de România.
Citește și:
EXCLUSIV/Frații suspectați că au comis crimele de la fabrica de ciment au vorbit cu reporterul Libertatea: ”Suntem nevinovați, găsiți adevărații criminali” – VIDEO&FOTO