Cu toate acestea, intervenția angajaților clubului a lăsat incidentul fără victime umane, dar au existat totuși pagubele materiale însemnate.
Potrivit patronului, Giosue Castellano, el se va asigura că viitorul club nu va mai fi dărâmat așa de ușor de foc. „Următorul club va fi un buncăr. Noul Bamboo va fi construit până în toamnă, dar până atunci, în maximum o lună și jumătate vom avea un nou club pregătit”, a declarat pentru pentru Libertatea, Joshua Castellano.
Club de 10 milioane de euro
Acesta are deja și soluțiile prin care să își reia activitatea. „Pentru refacerea lui nu ne trebuie 1-2 milioane de euro, ci 10 milioane. Cel mai probabil vom apela la un credit bancar pentru a reface totul. Dacă nu ni-i dă banca, mă gândesc să mai implic un asociat sau mai mulți, apelez la prieteni. Soluții sunt”, a mai spus patronul.
În schimb, Castellano nu vrea să mai repete greșelile comise acum. Noul Bamboo va avea majoritatea serviciilor externalizate. Clubul viitor va avea și asigurare pe bunuri, va avea și supraveghere video care va fi stocată în altă locație decât clubul. În plus, reprezentanții clubului spun că tot ce ținea de contabilitate s-a pierdut, iar acum vor trebui să obțină cifrele din alte surse.
Teoriile incendiului
Cătălin Botezatu, apropiat al patronilor clubului Bamboo, este de părere că incendiul fie a fost provocat de prostia unor clienți care s-au jucat cu o flacără pe pereții încăperii alăturate clubului, fie chiar a fost o mână criminală. „Ori a fost prostia unor clienți, ori au fost oameni rău intenționați care chiar au vrut să distrugă clubul. Mai ales că incendiul nu a pornit de la nici o priză, acestea fiind schimbate recent”, a declarat pentru Libertatea, creatorul de modă. Castellano spune că focul nu a pornit în club, în sala, ci într-o încăpere alăturată care era goală.
Fumatul în club este în continuare o problemă pentru patroni, dar nu au ce le face clienților. „Legea fumatului este una foarte tâmpită pentru că te scoate la minus 20 de grade afară să fumezi o țigară. Angajații noștri sunt dotați cu creioane cu laser, iar atunci când cineva fumează este atenționat. Din păcate la 700-800 de oameni nu avem cum să fim cu ochii pe toți, iar după ce îi atenționăm ceștia se întorc cu spatele și aprind din nou țigara”, a mai spus Botezatu.
Atât Castellano cât și Botezatu dezmint teoria conform căreia, focul a fost pus pentru că s-a cerut taxă de protecție de la clanurile de țigani. „Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva , mi-aș fi făcut bagajul și aș fi plecat demult din România. Nu. Nu se pune problema vreunei taxe de protecție să îmi fi fost cerută”, a declarat pentru Libertatea, Castellano.
Angajații fără, job dar plătiți în continuare
Patronul Bamboo spune că o parte dintre angajați vor fi păstrați până la redeschiderea clubului și vor fi plătiți pentru că unii dintre ei sunt acolo de aproape 20 de ani. Alții se vor angaja, iar când clubul se va redeschide aceștia vor fi aduși să lucreze acolo. Castellano are încredere complete în angajați, spunând că nici unul dintre aceștia nu ar putea să fi comis actul criminal, având în vedere că angajatul cel mai „proaspăt” are 5 ani de carte de muncă acolo.