Afacerea cu rezervări false a înflorit în mintea a trei indivizi în urmă cu vreo doi ani, când au început să scoată pe internet, prin site-uri specializate, oferte de vacanţă de nerefuzat. Reţeta pe care Răzvan Rădescu, Alexandru Chivăran şi Valeriu Ioniţă o foloseau era pe cât de simplă, pe atât de aducătoare de profit.
Turistul doritor de distracţie şi de odihnă la malul mării sau pe creste de munte era atras cu oferte spectaculoase care fie erau achitate cu bani gheaţă, fie – de cele mai multe ori – prin ordine de plată.

Acum sunt acuzaţi de înşelăciune

Rezervările eliberate ulterior de cei trei bărbaţi, care erau patronii agenţiilor de turism Regionalis Marketing SRL şi Vinci Hotel Management, reprezentau, chipurile, garanţia unor vacanţe perfecte în diverse staţiuni din România (Sinaia, Predeal, Braşov, Mamaia, Constanţa).
Cum banii încasaţi pentru vacanţe (între 1.300 de lei şi 5.000 de lei) nu ajungeau niciodată la hotelurile şi pensiunile pentru care oameni din toată ţara plătiseră, reclamaţiile au început să curgă la Poliţie, iar dosarul a ajuns la ofiţerii de la “Economic” – Sector 1.
Cercetările au scos la iveală faptul că, până să fie prinşi, indivizii care i-au jecmănit pe cei care visau la o vacanţă liniştită au “produs” vreo 100.000 de lei. Răzvan Rădescu, Alexandru Chivăran şi Valeriu Ioniţă au început să le dea înapoi banii celor pe care i-au înşelat, aşa că magistraţii au hotărât, aseară, că pot fi cercetaţi în libertate pentru înşelăciune.

Urmărește-ne pe Google News