„Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Închiderea secției de terapie intensivă și a blocului operator a fost decisă deoarece DSP „consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului. Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”.

Doi pacienți au murit la Institutul Marius Nasta din București, infectați cu o bacterie deosebit de periculoasă. Primul pacient a murit joi, infectat cu acinetobacter, o bacterie prezentă mai ales în sălile de terapie intensivă. Vineri a murit și cel de-al doilea, care era în stare gravă de joi.

Foto: Arhiva Libertatea


Citește și: Nicio măsură luată până acum de Spitalul Ilfov în cazul falsului ginecolog Raluca Bîrsan! Purtătorul de cuvânt: „A făcut manevre medicale sub supravegherea dr. Dragu”


 

Urmărește-ne pe Google News