Deşi e un diagnostic greu de acceptat, specialiştii spun că există mai multe metode de a înlătura tumorile cerebrale, cea mai eficientă fiind terapia personalizată. Medicii de la Clinica Anadolu Medical Center din Istanbul ne explică în ce constă tratamentul şi care sunt avantajele tehnologiei moderne. Deşi în practica medicală actuală e frecventă aplicarea unui tratament standard pentru pacienţii cu acelaşi diagnostic, s-a dovedit, în timp, nevoia de personalizare a tratamentului. Pentru că fiecare caz de cancer este unic, şi tratamentul trebuie să fie unic şi personalizat. Specialiştii oncologi de la Anadolu Medical Center din Istanbul pun în practică cea mai nouă abordare medicală în terapia cancerului, şi anume, cea personalizată. Fiecare caz e examinat de o echipă multidisciplinară. Înainte de instituirea tratamentului, e necesar să se identifice caracteristicile tumorii, rata şi gradul de dezvoltare ale acesteia, precum şi prognoza asupra evoluţiei. “Aplicăm abordarea multidisciplinară în terapia cancerului de 7 ani, astfel că eficienţa sa terapeutică e dovedită”, spun reprezentanţii Anadolu Medical Center din Istanbul. Terapia personalizată poate creşte speranţa de viaţă cu 25-40%, în funcţie de tipul tumorii şi de instrumentul terapeutic. Iată care sunt căile prin care se pot trata tumorile cerebrale.
Intervenţia chirurgicală, soluţia de bază în tratarea tumorilor cerebrale
În tratamentul tumorilor cerebrale, intervenţia chirurgicală e primordială. Evident, abordarea chirurgicală depinde de tipul şi de locul tumorii. După cum spune prof. dr. Ahmet Hilmi Kaya, specialist în neurochirurgie la Anadolu, o tumoare malignă de suprafaţă poate fi extrasă uşor faţă de tumoarea benignă plasată adânc, care face intervenţia să fie mai greoaie. O diagnosticare corectă şi o localizare exactă a tumorii maligne sunt suficiente în decizia unei intervenţii chirurgicale de excizie totală. Astfel pacientul în cauză poate fi salvat.
Truebeam, cea mai eficientă metodă de radioterapie
Tratamentul tumorilor canceroase presupune şi radioterapie, prin fasciculele de radiaţii distrugându- se celulele canceroase. “În cadrul radioterapiei, protejarea ţesuturilor învecinate e esenţială. De aceea folosim Truebeam, aparatul care asigură o protecţie ridicată ţesuturilor învecinate, mărind succesul terapiei şi reducând la maximum efectele adverse posibile. Datorită tehnologiei Truebeam, care nu e încă disponibilă în România, le putem oferi pacienţilor diferite opţiuni de tratament pentru orice tip de cancer şi, de asemenea, putem asigura reglajul dozelor în timpul tratamentului”, explică prof. dr. Kayihan Engin, specialist oncolog în radioterapie la Anadolu.
Avantajele tehnologiei Truebeam
- Transmite dozajul de radiaţii adecvat pacientului, direcţionând razele către tumori cu maximă precizie. Astfel, ţesuturile sănătoase din jur sunt protejate.
- Durata tratamentului scade cu până la 50%. O şedinţă durează între două şi patru minute.
- Este complet digital.
- Dispozitivul integrează tehnici de tratament multiple.
- Viaţa zilnică a pacientului nu este afectată.
- Metoda de tratare este ambulatorie. După şedinţa de radioterapie, pacientul se poate întoarce la rutina zilnică.
- Tumorile sunt monitorizate în timp real.
Consultaţii gratuite
Specialiştii Clinicii Anadolu din Istanbul oferă gratuit consultaţii persoanelor cu cancer, tumori cerebrale sau Parkinson. Cei interesaţi se pot prezenta joi, 31 octombrie, la VIPMED din str. Jean Monet nr. 44, sector 1, Bucureşti.
Participanţii vor putea discuta cu prof. dr. Ahmet Hilmi Kaya (foto stânga), specialist în neurochirurgie, şi cu prof. dr. Kayihan Engin (foto dreapta), specialist oncolog în radioterapie. Programarea prealabilă e obligatorie şi se poate face la tel: 0732.056.272 / 0732.056.273 sau la email: alice.abdi@anadolusaglik.org