Dupa terminarea muncii de teren a fost intocmit raportul final si a fost trimis beneficiarilor: Ministerul Lucrarilor Publice si Ministerul Culturii. Timpul a trecut si nu s-a intamplat nimic la nivel oficial. Anul acesta insa, cativa timisoreni dornici sa investeasca in fotbal au aflat de el si au contactat specialistii care l-au intocmit.
„Ideea dansilor este sa aplice sistemul de drenaj dacic la construirea unui stadion de fotbal modern la Timisoara. Ati vazut in ce mocirle joaca fotbalistii nostri, asta pentru ca sistemele de drenaj folosite acum sunt inferioare tehnologiei din vremea marilor regi daci. Pentru atingerea obiectivului propus este nevoie de inca un studiu, detaliat, pe care il vom face in primavara la Sarmisegetuza Regia”, este de parere Vasile Rudan. Practic, un asemenea platou chiar seamana cu un teren de fotbal, e bombat la mijloc, dar sub stratul de iarba nu are nisip, ca pe stadioanele actuale, ci lut. Pe acest lut apa „aluneca” inspre marginile platoului. Acest drenaj nu se taseaza, ca dovada ca sistemul functioneaza si astazi, dupa mii de ani.
Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal s-a aratat incantata de potentialul noii idei de constructie, insa, potrivit lui Mitica Dragomir, problema trebuie studiata cu atentie. „E interesant, dar stiu eu daca se va putea aplica? Ramane de vazut, ca nu stiu daca dacii jucau fotbal la Sarmisegetuza toata ziua. Daca drenajul acesta de care imi povestiti va rezista, atunci obligatoriu trebuie sa facem ceva in acest sens. O fi mai buna varianta asta decat tehnologiile din Anglia, ati vazut ce gazon e acolo, sau din Olanda? Sa vedem”, ne-a spus Mitica Dragomir.