Lucrarea în urma căreia două persoane și-au pierdut viața și alte patru au ajuns la spital este realizată pe terenul Ministerului Culturii. Acesta are sediul chiar în spatele Bibliotecii Naționale a României.

La fața locului, lucrarea părea o întărire sau consolidare a unui drum de acces proaspăt, care leagă instituția de bulevardele Octavian Goga și Mărășești. Drumul urcă o colină și, potrivit lucrătorilor care erau de față, „avea nevoie de o întărire”, deși fusese deja amenajat și asfaltat.

Având numărul cadastral 223959, terenul reprezintă, practic, întreaga curte a Bibliotecii Naționale și a Ministerului Culturii și are o suprafață de 26.767 metri pătrați. Terenul e încadrat drept „curte construcție”.

Fără panou, nu e în SEAP, nimeni nu-și asumă

Lucrarea atrage multe întrebări din mai multe motive:

  • La fața locului nu exista un panou care să semnalizeze legal care este avizul de începere și finalizare a lucrării, care să arate cine e beneficiarul, cine e executantul, ce tip de lucrări se fac;
  • Lucrarea nu e de găsit în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP);
  • Surse din Poliție confirmă pentru Libertatea că firma Algorithm Residential S3, aparținând Primăriei Sector 3, este cea care e implicată în lucrare. Primăria Sectorului 3 nu a confirmat oficial contractul cu firma.

Luni, 2 august, într-o concluzie preliminară, Constantin Bujor, inspectorul-șef al ITM București, a precizat că „la o primă imagine” de la fața locului, malurile nu au fost asigurate în totalitate sau corespunzător.

Apoi, Poliția Capitalei a anunțat, marți, printr-un comunicat, că efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală.

Libertatea a solicitat un punct de vedere de la biroul de presă al Ministerului Culturii, care a punctat că „nu are încă informații” despre lucrare și a cerut întrebările pe e-mail.

 
 

Urmărește-ne pe Google News