Lucrările de reabilitare aveau ca termen de finalizare luna iunie 2019, însă locuitorii din Rahova incluși în proiectul de reabilitare au fost nevoiți să întâmpine prima scădere bruscă a temperaturii din luna septembrie fără blocuri izolate.

Este vorba de imobile de pe Strada Sebastian din București, pe care reporterii Libertatea le-au vizitat încă din luna februarie, când au documentat subiectul tunului de 13 milioane de euro (aproximativ 63 de milioane de lei) dat la Primăria Sectorului 5 pentru anveloparea blocurilor.

Cele trei licitații s-au făcut la sfârșitul anului trecut, iar contractele i-au revenit unei firme fără sedii, cu un singur angajat! Acestea sunt:

  • 22 de milioane de lei (4,7 milioane de euro) pentru 14 imobile;
  • 20,9 milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru 12 imobile;
  • 19,5 milioane lei (4,16 milioane de euro) pentru 20 de imobile.

Blocurile nu au fost izolate, iar localnicii spun că nu știu când vor fi gata, pentru că lucrările stagnează de ceva vreme. „După ce au început într-un ritm OK, chiar alert, în primele câteva săptămâni, în lunile iunie-iulie, totul a fost sistat de câteva săptămâni!”, a spus un localnic pentru Libertatea.

Polistirenul zace în grădinile blocurilor

Urmările se văd la fața locului: blocurile au rămas cu schele goale, fără muncitori, cu polistirenul abandonat în grădinițele de lângă imobile. Mai mult, geamurile de tip termopan care ar fi trebuit montate în timpul anvelopării sunt legate de garduri cu lanțuri și lacăte!

Panou: gata pe 20 iunie!

Termenul de execuție menționat pe panou este de 20 iunie 2019

De exemplu, în contractul care prevede anveloparea celor mai multe blocuri – 20 la număr – intră și Str. Sebastian nr. 27. Aici, alături de panoul care spune clar că lucrările urmau încheiate vara, pe 20.06.2019, scenele sunt ale unui șantier abandonat.

Singurul semn că lucrările s-ar putea relua este faptul că nu s-a strâns, încă, scheletul exterior. Dar atât. 

Blocurile incluse în proiect sunt înconjurate de schele

Mai mult, deși pe SEAP apare un singur câștigător, Star Pro Center INTL, pe tabel apare o asociere de mai multe firme, din care fac parte și PBG Management & Engineering SRL, TPF Inginerie SRL plus Drum Concept SRL. 

La fel, în sistemul electronic de achiziții publice nu scrie nicăieri că este posibilă subcontractarea lucrărilor. 

Și-a pus singur polistiren

Mai mult, pe Șoseaua Progresului nr. 53, în blocul mare din intersecția “Trafic Greu”, lucrările nu doar că n-au început, dar nici nu se vede picior de schelă.

E o imagine hilară, în care doar un locatar de la etajul 8, ultimul, va avea apartamentul izolat în această iarnă. Cineva care n-a mai așteptat sosirea firmelor care au câștigat contractul de la Primăria Sectorului 5 și și-a pus, încă de câțiva ani, polistiren roz în jurul geamului din care vede una dintre cele mai aglomerate zone din București. 

Libertatea, “interzis” de la șefa companiei

Libertatea a scris despre afacere încă din ianuarie, când observa mai multe inadvertențe la firma care câștigase licitația, Star Pro Center INTL. Este aceeași companie care câștigase și un contract imens pentru reabilitarea parcurilor din același sector, contract de 55 de milioane de euro care i-a fost, însă, reziliat.

Libertatea a scris, la începutul anului, despre contractele fabuloase obținute de firma Nicoletei Diaconescu

Astfel, în ianuarie, ziarul scria că numărul de telefon al unei foste companii a Nicoletei Diaconescu, șefa Star Pro, apăruse în anunțuri de videochat. „E numărul unei foste asociate, Flori Diaconescu”, explica aceasta pentru ziar.

Nici Nicoleta Diaconescu nu mai răspunde solicitărilor Libertatea și nici Primăria Sectorului 5 n-a oferit vreo explicație în legătură cu acest caz. 

Urmărește-ne pe Google News