”Era vărul unui coleg din clasa a VII-a, care a fost chemat să mă bată pe mine. Când am ieşit în pauza mare a sărit pe mine şi m-a lovit cu pumnii în faţă, în cap, în spate, m-a strâns de gât. A dat în mine până am căzut inconştient”, a povestit băiatul agresat.

Niciun porfesor nu şi-a făcut apariţia în curtea şcolii, tânărul fiind dus pe btaţe în clasă de colegii lui. Desi băiatul se simţea rău şi acuza dureri, profesorii abia după o oră au chemt poliţia, dar nu şi ambulanţa.

”Se învârtea pământul cu mine şi aveam dureri foarte mari. După o oră, m-au chemat la cancelarie pentru că a venit poliţia. Atunci am putut să o sun pe mama de pe telefonul unei profesoare şi, când a ajuns ea, a chemat salvarea”, susţine elevul bătut.

”L-am găsit plângând, avea hainele rupte, ochii vineţi şi îmi spunea că îl doare foarte tare coloana şi am sunat la ambulanţă”, spune Georgeta , mama elevului agresat. Medicii legişti au stabilit la spital că adolescentul are nevoie de patru zile de îngrijiri medicale.

Nu este primul incident de acest fel din Şcoala Gimnazială Gura Văii. În zonă se perindă câţiva tineri de 16 -17 ani, de etnie romă, care au abandonat demult şcoala şi care bat şi umilesc elevii din şcoală pentru a se distra. Anul trecut, acelaşi elev lovit acum a sărit pe geam de la etajul unu pentru a scapa de batauş.

Câţiva elevi din clasa a VIII-a au povestit că, în urmă cu două săptămâni, aceiaşi agresori au intrat într-o clasă unde au forţat trei elevi mai mici să îngenuncheze şi să spună rugăciuni.

Conducerea şcolii si reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se declară depăşiţi de situaţie şi tocmai de aceea se limitează doar la a contabiliza scandalurile şi-a chema poliţia când lucrurile scapă de sub control.

“Tot ce putem face este să cerem ajutorul poliţiei. Noi nu putem să supravgehem şi şcoala, şi curtea, şi cataloagele. În comună sunt patru – cinci unităţi de învăţămât, se învaţă simultan şi de aceea în şcoală nu sunt mai mult de patru profesori. N-au cum să facă faţă”, a declarat Ion Gherghinaru, şeful ISJ Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News