Bazzi a fost arestat în luna februarie în România, în regim de urgenţă, pentru a putea fi extrădat în Statele Unite.
Autorităţile judiciare din SUA emiseseră un mandat de arestare pe data de 27 ianuarie, iar Bazzi este acuzat pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni:
- conspiraţie și tentativă de efectuare de tranzacţii ilegale care implică un terorist global special desemnat, pentru care pedeapsa maximă este de 20 de ani închisoare;
- conspiraţie la spălarea de bani, pentru care pedeapsa maximă este tot de 20 ani închisoare.
Hotărârea Curții de Apel București poate fi contestată în termen de cinci zile.
În aprilie 2019, Statele Unite anunţau noi recompense, care pot ajunge până la zece milioane de dolari, în schimbul unor informaţii care pot duce la „perturbarea” reţelelor financiare ale mişcării islamiste libaneze Hezbollah.
Departamentul de Stat american preciza la acea vreme că este în căutare de informaţii privind sursele de venituri ale mişcării şiite, înscrisă pe lista neagră americană a „organizaţiilor teroriste“” şi aliată Iranului.
Acesta voia să identifice astfel „mecanismele sale cheie de facilitare a operaţiunilor financiare”, „principalii donatori“, „instituţiile financiare“ care contribuie la tranzacţiile sale sau chiar societăţile controlate de Hezbollah ori de oamenii care gestionează finanţele sale.
„Hezbollah generează aproape un miliard de dolari pe an datorită susţinerii financiare directe a Iranului, schimburilor şi investiţiilor internaţionale, unei reţele de donatori şi activităţilor sale de spălare de bani”, preciza diplomaţia americană într-un comunicat.
Printre persoanele suspectate că s-ar ocupa de finanţele Hezbollah despre care Washingtonul dorea informaţii se află Adham Tabaja, Mohammad Ibrahim Bazzi şi Ali Youssef Charara, toţi trei aflaţi deja pe lista neagră americană a „teroriştilor internaţionali”.