Cercetările din domeniul vederii artificiale duc către echipamente și sisteme informatice prin care informația video percepută de camere performante să fie procesată și înțeleasă cât mai corect de către un computer. Este un domeniu nou, care încearcă să reproducă artificial legăturile dintre ochiul și creierul uman, respectiv modul în care inteligența artificială reacționează la perceperea mediului înconjurător. O soluție tehnică potrivită ar revoluționa tehnologiile mașinilor fără șofer.
Tesla a cumpărat firma DeepScale, un startup cu cercetări în domeniul computer-vision, potrivit CNBC și Business Insider.
Informația a fost confirmată de CEO DeepScale, Forrest Iandola, care a spus pe LinkedIn că s-a alăturat echipei Tesla Autopilot în această săptămână.
Compania lui Elon Musk, care produce deja mașini electrice cu șofer, încercă să scoată pe piață un model fiabil care să circule fără intervenție umană. Mica companie achiziționată de Tesla a dezvoltat o tehnologie avansată de vedere artificială, folosind procesoare foarte eficiente energetic.
Tehnologia pe care vrea să o folosească Tesla se bazează aproape exclusiv pe camerele video, pentru că gigantul auto folosește mai puțin senzorii utilizați de concurență. Aceștia trimit pulsuri de lumină pentru a detecta obiectele din preajmă, iar Elon Musk consideră că senzorii lidar sunt mult mai puțin utili decât camerele care pot prelua funcția ochiului uman. Dacă mașinile Tesla vor putea percepe rapid și exact obstacolele, senzorii actuali nu și-ar mai avea rostul, cred inginerii companiei.
Sursa foto: Northfoto