Căpitanul navei a încercat să evacueze tot echipajul, dar mecanicul a fost cuprins de flăcări. În zadar s-a încercat stingerea incendiului cu motopompele din dotare, apa Dunării în contact cu motorina a aprins şi mai mult nava.
„Astfel de incendii sunt foarte periculoase. De cele mai multe ori trebuie să oprim toată instalaţia de energie electrică şi atunci nu mai vedem nimic în interiorul vaporului. Dacă un incendiu se întâmplă în larg nu poate interveni nimeni, decât să se evacueze personalul”, a spus Vasile Mihăiţă, căpitanul remorcherului Orăştie.
Doar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, care a acţionat cu patru autospeciale cu spumă şi 2 servicii specializate în operaţiunile de salvare a navelor incendiate, a reuşit să aducă lucrurile sub control.
„Am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu mai special, unde se înregistra şi o victimă. Totul a decurs foarte bine, am reuşit să scoatem victima şi să o predăm medicilor de la ambulanţă. Dacă incendiul ar fi avut loc în larg nu am fi putut interveni”, a declarat Liviu Borugă, căpitan ISU „Drobeta”.
Spre norocul navaliştilor, dar şi al pompierilor ce nu sunt specializaţi să stingă focul în mijlocul apelor, evenimentul a fost doar o aplicaţie, iar victima şi vaporul ars au fost doar şterse cu un jet de apă.
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!