„Este vorba despre un screening sistematic pentru stabilirea nivelului de circulație al SARS-CoV-2 la nivelul populației municipiului București. Trebuie să testăm populația generală ca să știm dacă este infectată cu virus în momentul de față sau a trecut prin infecția cu acest virus. Vom aplica două tipuri de teste: un tip de test pentru detectarea anticorpilor pentru a vedea câte persoane au trecut deja prin această infecție și altul antigen pentru a ne arăta prezența virusului”, a declarat Streinu Cercel în cadrul unei ședințe organizate cu primarii de sectoare și primarul Capitalei, Gabriela Firea. Începutul ședinței a fost transmis live pe Facebookul primarului general.
Testarea, în fața blocului
Managerul de la Matei Balș a spus că medicii nu vor intra în casele celor testați, ci vor fi chemați de către președinții asociațiilor de proprietari în fața blocului. Testarea va dura maximum jumătate de oră, iar rezultatele vor fi date pe loc.
„80 la sută din formele bolii sunt ușoare și medii. Majoritatea se consumă la domiciliu, dar consumându-se la domiciliu, înseamnă că îi infectează pe cei din jurul zonei respective. Motiv pentru care eu mă deplasez de la spital la casa omului să văd despre ce este vorba acolo, să-l testez, iar dacă îl găsesc pozitiv, să-l tratez și să-l carantinez pentru următoarele 14 zile la domiciliu”, a explicat medicul.
Dacă o singură persoană de pe scară este declarată pozitivă, toată scara intră în carantină timp de 14 zile, iar blocul va fi decontaminat.
Firea a anunțat că testarea va începe de luni și că PMB va cumpăra 4.000 de teste, în timp ce primăriile de sector câte 1.000.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro