Mai puține restricții pentru Leicester
Leicester, un oraș de dimensiunea Clujului, a fost prima urbe din Marea Britanie care a intrat în lockdown pe 29 iunie, din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri. Începând de luni, 3 august însă, mare parte din oraș se întoarce la viața de dinainte, dar cu precauție, spune The Telegraph.
Vă amintiți data mult așteptată de 15 mai, când românii au putut să meargă din nou liberi pe stradă, la plimbare sau în parc, să meargă la coafor? Cu siguranță, același timp de ușurare o simt și englezii din Leicester astăzi.
Se redeschid restaurante, baruri, biserici și alte locuri de rugăciune, centrele comunitare, locurile de joacă și sălile de fitness. În zona de centru rămân în continuare mare parte a restricțiilor. Cei care locuiesc în zona de centru nu au voie să se întâlnească cu alte persoane decât cele cu care locuiesc.
Teste mai sigure și de 16 ori mai rapide
De săptămâna viitoare, în spitalele din Marea Britanie vor fi disponibile două tipuri de teste de detectare a COVID-19, dezvoltate de două echipe de cercetători din Londra și Oxford. Marele avantaj al acestor teste este că rezultatul poate fi dat în 90 de minute, în condițiile în care rezultatele testelor din prezent nu vin mai repede de 24 de ore. Astfel, noile teste sunt de 16 ori mai rapide. Și, în plus, sunt și mai sigure.
Practic, folosirea pe scară largă a acestor tipuri de teste va ajuta autoritățile să acționeze mai rapid în realizarea anchetelor epidemiologice.
În cazul testelor dezvoltate de echipa de la Oxford, numite LamPORE, BBC spune că de săptămâna viitoare vor ajunge în laboratoare jumătate de milion de kituri și se lucrează ca alte milioane să fie disponibile până la sfârșitul anului.
Sprijin pentru oameni și pentru afacerile locale
Ca să sprijine industria ospitalității, britanicii au creat o schemă de sprijin numită “Eat out to help out”. Astfel, până la sfârșitul lunii, poți mânca trei zile pe săptămână, lunea, marțea și miercurea, la jumătate de preț. 72.000 de afaceri s-au înscris deja în program, potrivit BBC.
În acest fel, sunt sprijinite afacerile și cetățenii. Singura condiție este ca mâncarea să fie servită la masă, nu pentru a fi luată la pachet.
Afacerile se pot înscrie online pentru a intra în program, iar clienții pot vedea tot online care sunt restaurantele și barurile care oferă mâncare și băuturi nonalcoolice la jumătate de preț.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro