Regatul, care nu a înregistrat niciun caz de contaminare locală de 50 de zile, şi-a redeschis spaţiul aerian la începutul lunii iulie şi a lăsat să intre grupuri de vizitatori străini, cu speranţa de a-şi relansa economia, după trei luni de închidere totală.

Acum, toate zborurile cu destinaţia Thailanda sunt din nou suspendate, după sosirea, pe 10 iulie, a unui grup de soldaţi egipteni, care făcuseră o călătorie dus-întors la Chengdu, China, fără să fi fost supuşi unui test la intrarea în țară.

Militarii trebuiau să stea închiși într-un hotel până a doua zi dimineața, când era progamată plecarea, însă unul dintre ei a ieşit la cumpărături și a fost depistat cu coronavirus.

Autorităţile caută acum 1.700 de persoane care au vizitat mall-ul în care a fost soldatul şi care ar fi putut intra în contact cu acesta.

Prim-ministrul Prayut Chan-O-Cha a declarat că îşi asumă ”întreaga responsabilitate” pentru incident şi a prezentat scuze pentru trădarea ”încrederii şi siguranţei” publicului.

”Toate zborurile care intră în ţară sunt suspendate – nu mai sunt date autorizări până nu rezolvăm problema”, a adăugat el într-o alocuţiune televizată.

Puținii vizitatori, thailandezi sau străini, autorizaţi până acum să reintre pe teritoriul ţării au fost plasaţi în carantină timp de 14 zile în structuri puse la dispoziţie de stat sau, pe cheltuiala lor, în anumite hoteluri.

Anumite categorii, cum ar fi militarii sau diplomaţii, erau plasaţi în carantină fără o supraveghere specială.

Autoritățile încearcă, de asemenea, să urmărească mișcările fiicei ambasadorului din Sudan, care a intrat în țară pe 10 iulie și a locuit într-o reședință a ambasadei din Bangkok.

Din ianuarie, Thailanda a înregistrat doar 3.200 de cazuri de contaminare şi 58 de decese asociate noului coronavirus.

Thailanda, a cărei economie este tributară turismului, urmează să piardă în 2020 zeci de miliarde de dolari, în contextul în care în acest an sunt aşteptate doar 14 milioane de turişti, faţă de aproape 40 de milioane în 2019.

Milioane de lucrători din sectorul turismului, care reprezintă aproximativ 20% din PIB, au rămas şomeri de când ţara a intrat în izolare, la începutul lunii aprilie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News