„Scandalurile, în parte politizate, au afectat imaginea fostului căpitan de navă, deşi el ar mai putea reveni, în stil Putin, ca prim-ministru după expirarea mandatului său, în 2014”, afirmă revista.

În articolul publicat cu titlul „Găuri şi colţuri”, sursa citată vorbeşte despre minusurile României şi trece în revistă problemele economice, starea proastă a infrastructurii, diferenţa între vorbele şi faptele autorităţilor, afirmând că, „pe hârtie, programul de reformă (al guvernului) pare impresionant, dacă nu ar fi fost întârziat”, scrie The Economist, citat de Mediafax.

În legătură cu sistemul judiciar, prestigioasa revistă britanică afirmă că: „marile cazuri de corupţie avansează încet, ca şi unele reforme judiciare, cum sunt noile coduri penal şi civil. Climatul de impunitate pentru cei bogaţi şi puternici a dispărut în mare parte. Chiar şi politicieni importanţi riscă să ajungă la închisoare dacă dosarele lor ajung în cele din urmă la tribunal”, comentează revista, citându-l pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, care afirmă: „Corupţia este o afacere periculoasă în România acum”.

The Economist afirmă că nici investitorii străini nu se înghesuie să profite de solul fertil şi peisajele frumoase ale României sau de forţa de muncă flexibilă, ieftină şi poliglotă, iar serviciile sunt subdezvoltate. „Investitorilor le place siguranţa, nu stilul întunecat şi brusc de luare a deciziilor care caracterizează politica românească”, afirmă revista, adăugând că investitorii se plâng şi de judecătorii ignoranţi şi incompetenţi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News