“V-am trimis reţeta favorită a copilului meu: cea a tortului de iaurt cu fructe. De ziua lui i-am ornat tortul cu frişcă şi cu trandafiraşi dulci, pentru că, de obicei, îl consumăm simplu. A fost foarte încântat!”, ne-a spus Alina Daniela Mateescu (foto), din localitatea constănţeană Medgidia.

Ingrediente:

Un iaurt cu fructe de 500 ml (Yogobella),12 linguri de zahăr, un borcan mare de compot, 3 pliculeţe de gelatină alimentară, 500 ml frişcă (Hulala sau Meggle), un blat de tort din comerţ, două-trei portocale şi ornamente din zahăr.

Preparare:

Iaurtul şi cele 12 linguri de zahăr se amestecă bine într-un castron.

Fructele din compot se taie mărunt, iar zeama se pune într-un ibric, la foc mic, cu un pliculeţ de gelatină şi se încălzeşte până când lichidul devine puţin mai gros.

Într-o cutie rotundă de plastic sau într-o oală de dimensiunea blatului se aşază portocale curăţate şi tăiate rondele sau felii (după preferinţe) şi peste ele se pune compotul cu gelatină. Se lasă să se întărească circa o jumătate de oră.

Într-un castron mai înalt se pune frişca şi se bate bine, cu mixerul, până se întăreşte, apoi se adaugă iaurtul amestecat cu zahăr şi cu celelalte două pliculeţe de gelatină dizolvate în prealabil într-o cană de apă, pe foc, şi lăsate apoi la răcit.

Se amestecă până se omogenizează toată compoziţia. Peste fructele gelatinate se aşază o felie de blat şi apoi jumătate din cremă şi jumătate din fructele tăiate.

După aceea se aşază al doilea blat de tort şi se apasă puţin, ca să se lipească mai bine.

Apoi se pun crema rămasă şi restul fructelor. Se acoperă totul cu al treilea blat şi după ce se presează uşor se pune la rece până a doua zi.

Tortul se răstoarnă apoi pe un platou. Poate fi lăsat simplu, doar cu fructe şi gelatină deasupra, sau poate fi ornat cu frişcă. Poftă bună!

Concurs

Prietenii îţi laudă ciorbele şi mâncărurile pe care le faci? ţi se spune că nimeni nu te întrece când e vorba de prăjituri? Dacă răspunsul la aceste întrebări e “da”, atunci e clar că eşti un expert sau o expertă în tainele bucătăriei. Fă-ţi o fotografie cu mâncarea care îţi iese cel mai bine şi trimite-o împreună cu reţeta şi datele tale personale pe e-mail la retete@libertatea.ro sau pe adresa Ziarul Libertatea, supliment reţete, bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucureşti, şi poţi câştiga un set de accesorii pentru bucătărie, oferite de Liberta- tea şi Carrefour.

Detalii legate de premiu la tel. 021.209.33.60.

Vi le mai amintiţi pe primele câştigătoare?

Gemenele Alexandra (stânga) şi Monica Perjescu (6 ani şi 5 luni), din Bucureşti, sunt primele câştigătoare ale concursului “Reţeta săptămânii”. Ele au prezentat prăjitura cu kiwi preparată de mămica lor, Cristina Ioana Perjescu, şi au primit un robot de bucătărie oferit de Libertatea şi de Carrefour. Bucuroase, micuţele “ajutoare de bucătar” s-au pozat cu premiul şi cu pagina de ziar şi ne-au trimis fotografia.

Urmărește-ne pe Google News