Procedeul constă în identificarea procesului carios, evaluarea acestuia în funcţie de poziţie şi mărimea lui, ca ulterior să se aplice pe dinte un lichid pe bază de peptide. Lichidul în contact cu caria, se infiltrează în aceasta, se transformă spontan în gel şi în acest fel se realizează o „schelă cadru” ce atrage calciul şi regenerează mineralele dintelui din interior oferind o reparaţie naturală şi fără durere.
Avantaje:
– Se stopează evoluţia leziunii carioase;
– Se conservă zonele neafectate ale dintelui;
– Suprafaţa are aspecul smalţului sănătos;
– Se pot trata şi „petele albe” cariogene post bracket-urilor;
– Se asigură prelungirea duratei de viaţă a dintelui;
– Tehnica elimină durerea (fără a utiliza vreun anestezic) şi anxietatea pacienţilor faţă de turbină, iar frezele devin inutile;
– Tratament simplu, în cadrul unei singure consultaţii;
– Datorită avantajelor şi proprietăţilor micro-invazive, acest tratament poate fi utilizat cu succes în pedodonţie. O astfel de intervenţie costă 300 de lei, această nouă metodă oferă confort prin simplitatea manoperelor (anestezie, freze, turbină, şedinţe îndelungate etc.) şi multe alte avantaje. Metoda dezvoltată de specialiştii de la Universitatea din Leeds a prins contur şi în România. Dr. Sorin Popescu medic stomatolog , specialist în implantologie dentară afirmă că această inovaţie îi va ajuta foarte mult pe pacienţi să învingă teama de stomatolog, freza fiind temerea cea mai mare a celor care trec pragul cabinetelor stomatologice!