Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă familiilor care au venituri lunare per membru de familie sub 284 de lei , în baza Legii nr. 248/2015, cunoscută drept Legea „Fiecare Copil în Grădiniță”. Legea vizează reducerea abandonului școlar, a sărăciei și inechității sociale, iar acordarea tichetelor sociale este condiționată de prezența zilnică a copiilor la grădiniță. Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite, care vor putea fi achiziționate doar din magazinele afiliate acestui sistem.

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale trebuie depuse de unul dintre părinți, la primăria din localitatea de domiciliu, până la finalul lunii aprilie.

Acest program de interes național preia mecanismul central al programului-pilot « Fiecare Copil în Grădiniță », gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace și implementat, începând cu 2010.

Prezența la grădiniță a copiilor preșcolari este o condiție preliminară foarte importantă în reducerea și prevenirea abandonului școlar care survine dupa grădiniță. În 2014, rata abandonului școlar în România ajunsese la 18.5% și se estimează că în prezent doar unul din trei copii săraci beneficiază de educație timpurie. În UE, țările membre s-au angajat să reducă rata abandonului școlar la mai puțin de 10% până în 2020, aceasta fiind una din direcțiile strategice propuse de Uniunea Europeana.

Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichete sociale pentru grădiniță începând cu această primăvară.

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News