Studiul arată că angajatorii apreciază sistemul de tichete pentru beneficiile pe care le aduce, precum facilitățile fiscale, ameliorarea climatului de lucru și creșterea productivității.
La 20 de ani de la introducerea pe piața din România, tichetul de masă este considerat de către angajați drept un beneficiu valoros și o componentă esențială a pachetului salarial. Tichetul de masă înseamnă pentru salariați creșterea puterii de cumpărare (77% dintre respondenți), sprijin pentru achiziția de alimente (66% dintre respondenți), motivare crescută la locul de muncă (63% dintre respondenți) și hrană de calitate mai bună (31%).
În rândul companiilor care nu acordă tichete valorice, gradul de conștientizare a avantajelor acestora este mai redus comparativ cu cele care o fac. Aproape unul din doi angajatori care nu acordă tichete de masă (46%) consideră că acestea sunt esențiale pentru bunul mers al afacerii.
În ceea ce privește comercianții parteneri și tichetele acceptate la plată, aceștia se declară, în proporție de 77%, satisfăcuți și foarte satisfăcuți de tichetele de masă electronice și, în proporție de 75%, satisfăcuți și foarte satisfăcuți de tichetele cadou. 73% dintre comercianții participanți la studiu au declarat că sunt satisfăcuți și foarte satisfăcuți de tichetele de masă pe suport de hârtie. În privința voucherelor de vacanță, 79% dintre partenerii acceptanți (hoteluri, pensiuni, agenții de turism) sunt satisfăcuți și foarte satisfăcuți de această modalitate de plată.
67% dintre comercianți declară că implementarea sistemului de tichete valorice le-a adus reale beneficii, cum ar fi creșterea vânzărilor și a numărului de clienți.