Noile funcții includ ghiduri despre bunăstare și asistență pentru persoanele care se confruntă cu tulburări alimentare. Există, de asemenea, o intervenție la funcția de căutare, care îi redirecționează pe utilizatorii care caută termeni precum „sinucidere” spre resurse de suport, arată BBC.
În anunț, rețeaua spune: „Ne pasă profund de comunitatea noastră și căutăm mereu noi modalități prin care să le putem asigura bunăstarea. De aceea luăm măsuri suplimentare pentru a facilita găsirea resurselor atunci când oamenii au nevoie de ele pe TikTok.”
TikTok, la fel ca platformele de socializare rivale, a fost supus unui control intens asupra impactului pe care îl poate avea asupra sănătății mintale a utilizatorilor săi, în special a adolescenților.
Un raport al Institutului pentru Politici Educaționale de la începutul acestui an a arătat că sănătatea mintală a adolescenților a fost afectată de utilizarea intensă a rețelelor de socializare. Utilizarea pe o perioadă lungă de timp a acestor aplicații a fost asociată cu scăderea stimei de sine, indiferent de starea de sănătate mintală a unui tânăr. Totodată, au existat mai multe fete care s-au confruntat cu sentimente de depresie și lipsă de speranță, conform acestui studiu.
Anunțul TikTok a apărut în timp ce The Wall Street Journal a scris că Instagram a descoperit în repetate rânduri că, în anumite situații, platforma sa ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea mintală a utilizatorilor adolescenți.
foto: Hepta