Măsura a venit în întâmpinarea unei noi legislații pentru protecția minorilor în online și speră să fie luată drept exemplu și de celelalte aplicații care produc video.
În noiembrie anul trecut, Douyin avea 490 de milioane de persoane înregistrate, iar autoritățile chineze deja începuseră să facă presiuni la adresa companiilor IT să limiteze accesul minorilor la aplicațiile lor. Concurenții versiunii chineze a TikTok, Kuaishou, a introdus limitări similare din 2019.
Tot pentru protecția copiilor, luna trecută, autoritățile chineze au interzis jocurile online în timpul săptămânii pentru minori și au limitat accesul pe platformele de gaming în weekend la doar trei ore.
Platforma Douyin, versiunea din China a platformei TikTok, nu va putea fi accesată deloc între 10 seara și 6 dimineața și în restul timpului copiii vor avea doar 40 de minute la dispoziție, au spus producătorii acestora, citați de CNN. „Autoevaluarea și implementarea voluntară a măsurilor pentru protecția minorilor de către mai multe platforme poate să demonstreze că suntem mai responsabili social și ar da asigurări în plus în sensul ăsta către părinți și autorități”, a spus compania.
Părinții vor trebui să-și ajute copiii să se înregistreze cu numele lor real și să activeze modul „adolescent”. Aplicația s-a angajat și să introducă experimente științifice și expoziții de artă și filme despre natură, „ca să-i inspire pe adolescenți”. În România, TikTok are 5,4 milioane de utilizatori și Instagram în jur de 5 milioane, arată datele de anul trecut.
Despre efectele diferitelor aplicații asupra copiilor, pe Școala 9.
foto: 123rf.com