În Timișoara au fost instituite restricții încă de săptămâna trecută, când a intrat în vigoare și carantina de noapte în weekend, când magazinele se închid de la ora 18.00.

În cursul săptămânii au fost închise restaurantele, sălile de sport, cinematografele sau piscinele și au fost interzise nunțile și botezurile.

Însă după ce rata de infectare a crescut, autoritățile au decis noi măsuri suplimentare.

Astfel, Timișoara, dar și localitățile Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român intră de vineri, 1 octombrie, în carantină de noapte toată săptămâna. Carantina de noapte începe la ora 20:00 și se menține până la 05:00.

După ora 20.00, vor putea ieși din casă doar persoanele vaccinate, în baza certificatului verde, iar cei care nu sunt vaccinați vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Magazinele, mall-urile și restaurantele se vor închide la ora 18.00 în toate zilele săptămânii, iar nunțile, botezurile, organizarea festivalurilor și concertelor sunt interzise. De asemenea, cinematografele și teatrele și-au oprit activitatea.

Terasele ar putea ramane însă deschise până la 20.00.

„Conform art. 6 din anexa 3 a HG 932, modificată, avem aliniate, 1 si 2 si 7… La art. 1 este prevazută închiderea activităților la interior si la terase, la art 7 se spune ca producerea, comercializarea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice se poate face în spații special amenajate în exteriorul clădirilor, în aer liber. Din acest punct de vedere, fiecare agent care are un astfel de spațiu trebuie să vadă la ce articol se integrează. Dacă nu e o locație care să aibă și acoperiș și cel puțin 2 pereți, atunci consideram că s-ar încarda la punctul 7, unde e permisă și producerea și comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor”, a declarat subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu.

Ce activități sunt permise:

  • deplasarea persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19;
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Urmărește-ne pe Google News