Centrul Terorist a reținut în weekend cel puțin șase tineri în fața unei berării din sectorul XVI al capitalei, Budapesta, potrivit Telex.

Printre cei reținuți se află atât băieți, cât și fete. Dintr-o sursă dipolmatică citată de Telex, raidul are legătură cu semnale anterioare de la serviciile secrete americane.

Poliția maghiară a reușit să identifice persoanele pe care autoritățile ungare le-au putut accesa pe baza informațiilor furnizate în prealabil de serviciile americane.

Din primele informații, asupra tinerilor s-au găsit doar arme de tip airsoft și cel puțin o armă dezactivată, nu însă și arme albe.

„Tinerii erau în drum spre cârciumă când au fost prinși chiar în fața localului. Au văzut acțiunea din cârciumă, dar nu știu ce s-a aflat în spatele raidului, nici nu au fost informați despre asta”, a declarat proprietarul localului „Legenda”, unde a avut loc raidul poliției.

Nu se cunosc încă autoritățile maghiare care sunt implicate în acest dosar.

Revoluția Ungară împotriva dictaturii bolșevice și a ocupației sovietice (în maghiară 1956-os forradalom) a început în ziua de 23 octombrie 1956.

Studenții au declanșat o demonstrație pașnică, care s-a transformat în revoluție violentă, sfârșită printr-un masacru comis de trupele sovietice în 10-11 noiembrie 1956. Pierderile de vieți s-au estimat la circa 2.500 maghiari și 700 soldați sovietici.

De asemenea, alți aproximativ 200.000 de locuitori au părăsit Ungaria, refugiindu-se în Occident.

Urmărește-ne pe Google News