Cei care au fost convinși să se alăture așa-zisului „grup spiritual” locuiesc într-o casă părăsită, fără încălzire și curent electric, izolați de lume.

Ba mai mult, liderul sectei a impus o serie de reguli adepților. Cei din urmă nu au voie să muncească, nu se pot angaja în relații romantice. În plus, nu pot întreține relații sexuale și trebuie să postească patru zile pe săptămână.

Atunci când nu țin post, adepții pot mânca și consuma lichide în cantități mici. Pentru a întreține „grupul spiritual”, tinerii se duc la cerșit sau cer bani de la familiile lor. Ulterior, banii ajung la liderul sectei.

Printre cei care au decis să se alăture sectei se numără și un băiat, care suferă de amnezie și a cărui sănătate este în pericol, fiind subnutrit. Potrivit părinților, tânărul a fost îndemnat de „maestrul spiritual” să se îndepărteze de familie și de prieteni. În primă fază, băiatul se ducea din când în când la locuința abandonată. După un timp, însă, a hotărât să se mute definitiv.

În cele din urmă, părinții băiatului au fost cei care au și sesizat autoritățile. Procuratura din provincia italiană Lecce a deschis o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News