Tinerii vor primi aceşti bani timp de şase luni. Absolvenţii trebuie să depună la Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă o serie de documente: act de identitate, în original şi copie, adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale şi actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ.
Tinerii vor beneficia, cu sprijinul Agenţiilor de Ocupare a Forţei de Muncă, de informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.
În situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, ei vor beneficia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de angajare, egală cu valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării.

17% din elevi părăsesc şcoala din cauza sărăciei

Orice statistică legată de învăţământul românesc mai scoate în evidenţă o nouă pată neagră. Potrivit unui studiu UNICEF, 17% din elevi abandonează şcoala în fiecare an din cauza sărăciei.
Cei mai expuşi sunt copiii de la ţară: mai mult de trei sferturi din ei nu reuşesc să termine nici gimnaziul. România alocă, per elev, bugetul cel mai mic din toate statele UE: 500 de euro pe an, mai mic şi decât cel din Bulgaria, unde sunt cheltuiţi 610 euro pe an.

 
 

Urmărește-ne pe Google News