În paralel, consumatorii de toate vârstele, în special cei din generațiile Baby Boomers (40%) și X (27%), urmați de Millennials (20%), preferă în continuare filmele și emisiunile TV.
Topul activităților preferate de divertisment este completat de ascultarea muzicii (16% din Generația Z, 10% din Millennials, 9% din Generația X și Baby Boomers), navigarea pe internet (12% din Generația X, 10% din Millennials și Baby Boomers, 6% din Generația Z) și mersul la cinema (10% din Generația X, 9% din Millennials, 5% din Generația Z și 3% din Baby Boomers).
Cu toate că jocurile video nu sunt preferate de toți consumatorii, acestea sunt o formă foarte răspândită de divertisment în rândul tuturor grupelor de vârstă, potrivit raportului.
Circa 96% din respondenții din Generația Z și o pondere egală în rândul Millennials joacă în mod regulat jocuri video, urmați de 89% din reprezentanții Generației X și 57% din Baby Boomers.
Millennials dedică cel mai mult timp acestei forme de divertisment, în medie 13 ore pe săptămână, urmați de Generația Z, cu 11 ore, Generația X, cu 10 ore, și Baby Boomers, cu șase ore.
De ce aleg consumatorii jocurile video
Printre principalele motive pentru care consumatorii aleg jocurile video se numără faptul că acestea îi ajută să se relaxeze (78%), să se exprime prin personalizarea personajelor sau a avatarurilor (61%), să treacă prin momente dificile (59%), dar și să rămână conectați cu alte persoane (53%), potrivit studiului.
De asemenea, consumatorii sunt suprasaturați în ceea ce privește opțiunile de servicii de streaming video la cerere.
Dintre cei care au decis să anuleze un abonament la un serviciu de streaming video, 41% au invocat costul ca prim motiv, urmat la distanță mare de lipsa de conținut nou (30%).
Din acest motiv s-au raportat rate mari de reziliere, mai mult de o treime dintre consumatori (37%) anulând sau adăugând și anulând un astfel de serviciu în ultimele șase luni.
Tendința e mai vizibilă în rândul generațiilor mai tinere (51% din Generația Z).
Raportul arată că patru din zece consumatori petrec mai mult timp urmărind conținut video generat de utilizatori decât emisiuni TV și filme pe platformele de streaming video, în special în rândul respondenților din generațiile Millennials (60%) și Z (57%).
De asemenea, șapte din zece consumatori urmăresc cel puțin un influencer din mediul online, în special cei din generațiile tinere, iar o treime dintre ei spun că deciziile lor de cumpărare au fost influențate de aceștia.