“Îngheţata de azi este foarte periculoasă! Conţine multe substanţe nocive, E-urile clasice precum coloranţi sau gume de îngroşare, care sunt cancerigene, dar şi grăsimi hidrogenate. Şi pe copii e bine să-i ţii departe de îngheţată pentru că în loc să-i răcorească în această perioadă le face mai mult rău”, ne explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie. Doctorul recomandă consumul redus al acestui produs, pentru că ne poate afecta şi la nivelul circulaţiei sangvine. “Fiind foarte rece, poate duce la vasoconstricţie, iar noi avem nevoie de vasodilataţie în acest sezon. Paradoxal, îngheţata este mai bună în sezonul rece decât în cel cald. În locul acestui produs mai bine încercaţi un fresh din fructe de sezon, un ceai verde călduţ sau iaurturi albe la care să adăugaţi fructe proaspete ori miere”, ne-a mai spus Mencinicopschi.
Trebuie încălzită pe limbă
fotografii: Dumitru Angelescu