Astăzi, mare parte din țară se află sub cod galben de caniculă, când valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei.

Temperaturile maxime vor fi de 33 – 37 de grade și local de 38 – 39 de grade în regiunile sudice, va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Județele aflate astăzi, 9 iulie, sub cod galben de caniculă.

De mâine, valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile și vor intra în vigoare alte două alerte de caniculă – una cod galben și alta cod portocaliu.

Sub cod portocaliu de caniculă se află județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și municipiul București.

Județele aflate miercuri, 10 iulie, sub cod portocaliu și galben de caniculă.

Aici, valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37 – 39 de grade. Noaptea va fi tropicală, iar minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade.

ANM anunță că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Arșiță la București

Pentru Capitală, ANM anunță că, în intervalul marți, 9 iulie – joi, 11 iulie, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38 – 39 de grade, iar minima termică va fi de 19 – 23 de grade.

Urmărește-ne pe Google News