Anterior, Yahoo a anunțat că doar un miliard de conturi au fost sparte. Un alt atac, care a avut loc în 2014, a afectat 500 de milioane de conturi. Deși Yahoo susține că cele două atacuri nu au legătură unul cu altul, investigatorii americani suspectează că hackerii sunt din Rusia și ar avea legătură cu Kremlinul, scrie New York Times.

În luna martie a acestui an, Departamentul american al Justiției a pus sub acuzare patru oameni, inclusiv doi spioni ruși din cadrul FSB – fostul KGB – pentru atacul din 2014. Investigatorii americani au afirmat că guvernul rus a furat datele Yahoo pentru a spiona o serie de ținte din SUA, inclusiv oficiali de la Casa Albă și militari, șefi de bancă și chiar și autoritățile de reglementare a jocurilor de noroc din Nevada.

Verizon controlează acum Yahoo

Activele de internet ale Yahoo au fost preluate de către grupul american de telefonie mobilă Verizon pentru 4,48 miliarde de dolari, care le-a unificat cu divizia AOL sub numele de Oath.

Ce a rămas din vechiul Yahoo, adică acțiunile deținute de companie la retailerul online Alibaba din China și participația la Yahoo Japan, au fost păstrate într-o firmă care acum se numește Altaba.

Ce mai deține Yahoo

Yahoo deține, pe lângă serviciul de email omonim, un motor de căutare online, dar și rețeaua socială Tumblr, rețeaua foto Flickr și o serie de aplicații pentru mobil, precum Yahoo Weather și Yahoo Sports.

Yahoo a rămas în urma concurenților ca Google și Facebook, iar în anul 2008 a fost aproape de a fi achiziționată de către Microsoft pentru 44,6 miliarde de dolari, dar compania a optat să rămână independentă.

Anunțul Yahoo vine după ce compania de procesare a datelor Equifax a anunțat recent că 150 de milioane de conturi ale cetățenilor americani au fost sparte de către hackeri.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News