Este vorba despre centrul de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Noua, precum și punctul de vaccinare din Piața Sfatului, care funcționa doar în weekend și era subordonat centrului din Noua. Activitatea de la acest centru a început pe 18 ianuarie, iar din data de 1 iulie a rămas singurul deschis dintre cele organizate de Primărie. 38.869 de persoane au fost vaccinate în această perioadă aici, precum și la punctul deschis în Piața Sfatului.
În cele patru centre de vaccinare coordonate de Primărie au lucrat 310 persoane (asistenți medicali, medici, registratori).
„Centrele de vaccinare deschise de municipalitate au venit în întâmpinarea nevoii de vaccinare înainte ca în cabinetele de medicină de familie să se poată face vaccinarea. A fost această tranziție către cabinetele medicilor de familie și către unitățile sanitare. (…) Necesitatea de a avea centrele operate de către Primărie nu mai este la fel cum era în primăvară”, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu, pentru Digi 24, adăugând că odată cu începutul verii s-a resimțit o scădere a numărului de persoane care s-au vaccinat.
Vom pune la dispoziție din nou spații, vom organiza centre de vaccinare dacă valul patru va veni peste noi. Dacă va fi nevoie să redeschidem centrele, o vom face fără ezitare.
Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului:
În municipiul Brașov au fost administrate până în prezent 201.868 de doze de ser anti-COVID-19, dintr-un total de 320.390 de doze care au fost folosite în tot județul.
În aceste condiții, brașovenii se mai pot vaccina acum în cabinetele medicilor de familie, la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” și la unele clinici private din oraș.
În județul Brașov mai sunt deschise centre de vaccinare anti-COVID în localitățile Codlea, Râşnov, Săcele şi Sânpetru și în 33 de cabinete ale medicilor de familie. De asemenea, se fac vaccinări la centre care funcționează în cadrul unităților private Camelnic Therapy din Făgăraş şi Servicii Medicale Avansate din Victoria.