Baciu spune că abordarea a fost schimbată din cauza dezavantajelor pe care le aducea bolnavilor cronici.
„S-a schimbat paradigma. Toate spitalele din România vor avea o abordare mixtă: circuite COVID și circuite non-COVID”, a spus el.
Vechea abordare avea avantaje și dezavantaje, în special dezavantaje importante pentru pacienții cu boli cronice. Acest lucru a fost planificat încă de la începutul verii. S-au creionat planuri la nivelul fiecărui județ organizat împreună cu DSP-urile și spitalele.
Andrei Baciu:
Vicepreședintele Comitetului Național pentru Vaccinare a precizat că planurile pentru fiecare unitate spitalicească, făcute local, vor fi activate pe rând.
„S-a făcut o analiză asupra paturilor la nivel de Terapie Intensivă, dar și o ordine în care acestea sunt activate la nivelul fiecărui spital și a fiecărui județ”, a declarat Andrei Baciu.
„O dată cu creșterea numărului de cazuri am monitorizat implementarea acestui plan. care sunt spitalele care se activează, care sunt paturile. Lucrurile trebuie să se întâmple la nivel local”, a mai spus el.
Aproape 4.000 de noi îmbolnăviri au fost raportate în România marți, cel mai mare număr din ultimele 5 luni. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul COVID de la debutul pandemiei a ajuns la 1.126.582 de îmbolnăviri.
În ultima zi, au fost înregistrate 96 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 675 de pacienți.
În București, bilanțul se apropie de 460 de cazuri, în Suceava a trecut de 200, iar alte 6 județe au raportat peste 100 de noi îmbolnăviri.
FOTO: Hepta
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro