Comisarii au informat că șapte grădiniţe din municipiile Galaţi şi Tecuci au primit avertismente din cauza unor nereguli descoperite în urma unor controale.

Spre exemplu, trei grădiniţe aveau echipamente de joacă pentru copii care le puteau pune în pericol siguranţa copiilor. Pe de altă parte, nicio grădiniţă din cele şapte verificate nu informau părinţii despre componentele din alimentele servite copiilor care provoacă alergii sau intoleranţă.

Controalele făcute de comisari în șapte grădiniţe cu program prelungit, particulare şi de stat din județul Galaţi au scos la lumină o serie de nereguli.

Astfel, deşi s-a constatat că toate grădiniţele verificate îndeplineau condiţiile privind spaţiile de cazare, au fost găsite abateri în cazul dotărilor exterioare în ceea ce privește siguranța copiilor.

La trei grădiniţe s-a descoperit că în locul de joacă pentru copii, din curte, existau echipamente de agrement care puteau pune în pericol securitatea copiilor, fiind vorba despre un tobogan cu crăpături sau cu zone rupte, un balansoar şi un leagăn cu scândură putredă sau cu exfolieri ale vopselei.

Pe de altă parte, conducerea unei grădiniţe din Tecuci nu a putut prezenta autorizaţiile de funcţionare sanitare şi ISU, întrucât dosarele erau depuse în vederea înregistrării pentru eliberarea acestora, iar la o altă grădiniţă din acelaşi municipiu s-a descoperit că aceasta nu are autorizaţie sanitară de funcţionare.

Referitor la clauzele contractuale, la o singură grădiniţă dintre cele 7 verificate s-a descoperit că în contractele încheiate cu părinţii nu există informaţii privind preţul pe lună pentru hrană copiilor.

Comisarii au mai constatat că la o grădiniţă din Tecuci nu s-a respectat meniul afişat în sensul că s-au dat copiilor la masă de prânz pulpe de pasăre în loc de piept de pui, faţă de cum era afişat. Totodată, copiii din două grădiniţe primeau ca desert produse care se înscriu la categoria celor nerecomandate preşcolarilor, în sensul că produsele depăşeau limita admisă de zaharuri şi de grăsimi.

În ceea ce priveşte dotarea blocului alimentar, la o grădiniţă s-a descoperit că în bucătărie şi în spaţiile anexe erau corpuri de mobilier, cu rol în depozitare şi păstrarea veselei şi alimentelor, cu melamină deteriorată, suprafeţe utile cu vopsea scorojită, dar şi uşi nefuncţionale la patru corpuri. În spaţiul oficiului nu existau rastele pentru veselă folosită, în condiţiile în care vesela se depozitează în coşuri de plastic.

Pe de altă parte, la două grădiniţe părinţii nu erau informaţi despre cantităţile nete ale preparatelor ce erau servite copiilor .

Nicio grădiniţă din cele şapte verificate însă nu informau părinţii despre componentele din alimentele servite copiilor care provoacă alergii sau intoleranţă.

Pentru abaterile constatate au fost date şapte, iar echipamentele de joacă defecte şi mobilierul cu problem nu vor mai fi folosite. Totodată copiii nu vor mai primi alimente neconforme.

Citește și: REPORTAJ. Viața ca o partitură. Soprana care a râs în fața morții pentru a plânge pe scenă

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News