Ingrediente pentru 6 portii:
1 kg carne de miel, 3 vinete, 2 lamai, 3 cepe. 4 catei usturoi, 3 rosii, jumatate de ceasca de masline negre, ulei de masline, oregano, sare, piper, cascaval sau parmezan.
Carnea de miel se taie cubulete, vinetele se taie pe lung si se scobesc de miez, apoi se asaza intr-o tava si se toarna cate o lingura de zeama de lamaie si o lingurita de ulei de masline in fiecare, apoi se dau la cuptor 30 de minute. Intre timp, se caleste carnea in 2-3 linguri de ulei de masline, pentru 15 minute, se asezoneaza cu oregano, sare si piper, iar cand e gata se adauga ceapa si usturoiul tocate si rosiile taiate cubulete. Se inabusa 15-20 de minute, apoi se adauga maslinele taiate rondele si se presara 2 linguri de faina si o cana de apa, amestecandu-se pana se ingroasa. Se pune umplutura in jumatatile de vinete. Se presara parmezan sau cascaval ras si se dau la cuptor pana ce branza devine aurie.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!