Maniaci ai telefoniei, dar si ai bucatariei traditionale romanesti, Romica Tociu si Cornel Palade anticipeaza deja meniul de Sarbatori.
Romica (stanga in foto) si sotia lui au o specialitate la care tin foarte mult, piftia de curcan, pentru ca „este un aperitiv foarte usor, pe care il poti manca de la dejun pana la cina, ca sa-ti amortesti foamea intre felurile principale”. In continuare ei propun un caltabos fiert in sos de tomate si piper, care se serveste fierbinte si fara garnituri.
Palade este un mare iubitor de sarmale. El le gateste gras, din carne de porc si putin orez, in foi de varza acra, dupa care le stinge cu smantana sau iaurt. Nu le fierbe pe aragaz in oale metalice, ci la cuptor intr-un recipient de lut cu capac. Astfel, sarmalele „transpira” in suc propriu, nemaifiind nevoie sa se adauge apa si capata un gust inegalabil. La fel de mult ii place vedetei de la Prima TV mamaliguta, pe care o prefera tare si rece, asa cum obinuia sa o faca bunica lui din Moldova.