„O să vedem după 1 februarie”, a spus Ghigiu, un reprezentant important al PSD, referitor la posibilitatea ca Greblă să mai rămână în funcție până la alegerile prezidențiale.
Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat pe 18 decembrie, pentru Libertatea, că nu demisionează, în ciuda controverselor și criticilor legate de organizarea alegerilor prezidențiale, câștigate de Călin Georgescu și anulate de CCR: „Nu, nu voi demisiona. Nu am motive să demisionez. Am organizat alegerile impecabil”.
Noul Parlament poate decide schimbarea lui din funcție, pentru că Toni Greblă a fost numit tot de Parlament.
Pe 28 decembrie 2024, coaliția PSD-PNL-UDMR a stabilit calendarul alegerilor prezidențiale 2025, potrivit surselor Libertatea. Primul tur a fost programat pe 23 martie, iar al doilea pe 6 aprilie 2025. Totuși, până acum nu a fost dată nicio hotărâre de Guvern care să bată în cuie aceste date, iar alegerile ar putea fi organizate cel mai devreme la finalul primăverii.
Ce i s-a reproșat lui Toni Greblă
El a fost contestat pentru modul cum a fost organizat primul tur al alegerilor prezidențiale, câștigate surprinzător de Călin Georgescu și anulate apoi de CCR, dar și pentru felul cum a condus AEP.
Totodată, mai multe ONG-uri au cerut demisia lui Toni Greblă, după apariția unor fotografii de la o petrecere privată în care acesta era alături de persoane asociate cu AUR și anturajul lui Călin Georgescu, suspectate de simpatii legionare, considerate incompatibile cu democrația și statul de drept.
„A participa la tăierea unui porc acum trei ani, când nu ştiam că o să fie alegeri acum, nu ştiam cine pe cine susţine şi aşa mai departe, nu cred că este un eveniment”, s-a apărat Toni Greblă.
În plus, el a mai fost contestat și vara trecută, când USR a acuzat fraude electorale la alegerile locale din 9 iunie, iar Cătălin Drulă a spus atunci despre Greblă că este „marioneta PSD-PNL”.
În martie 2023, Parlamentul l-a votat pe Toni Greblă drept noul şef al Autorității Electorale Permanente pentru un mandat de 8 ani. Decizia a fost luată de majoritatea formată atunci din PSD și PNL. Greblă fusese până atunci prefectul Capitalei.
HOPAHPO • 07.01.2025, 08:48
Nu il vor demite , finca au nevoie de el pentru viitoarele alegeri .Grebla este un maestru in a organiza alegeri fraudulente si nu va lasa scaunul pana ce o sa il ia aia de la funeraria .Si nu mai are mult , ca in ultimul timp are nevoie de o persona care sa il insoteasca la baie ... Nerusinarea si nesimtirea acestui Grebla intrece si pe cea a vrajitoarelor care se jura ca fac si desfac pentru un pumn de euro . Numai ca acest individ castiga 7000 de euro pe luna si mai primeste si o pensie suplimentara . Cum isi va lasa el postul de magician al alegerilor cand primeste bani din doua surse . Una de la guvern si cealalta de la separatista putinisti care au de unde sa dea mita cateva sute de mii de euro .Grebla este unul din principalii vinovati de marea frauda care a dus la anularea alegerilor prezidentiale .Cine este spatele acestui individ care poate sa schimbe macazul alegerilor din Romania ?