O altă şansă, pe 22 iulie

Specializările care au dominat topul preferinţelor elevilor sunt matematică- informatică de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” şi economic de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, ambele din Bucureşti. Absolvenţii claselor a VIII-a care nu au participat la prima etapă de repartizare computerizată în licee din diverse motive sau care nu au fost admişi acum vor mai avea o şansă, la cea de-a doua sesiune de admitere, care se va desfăşura în data de 22 iulie. Fişele se completează în perioada 14-19 iulie. Acest lucru se va face la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

Avem cei mai puţini absolvenţi de studii superioare

Numărul mic al elevilor de liceu care au reuşit să ia Bac-ul înseamnă mai puţini studenţi. Ceea ce, probabil, ne va face să păstrăm ultimul loc în Europa în privinţa numărului de cetăţeni care au studii superioare. În România, din analiza Eurostat pe segmentul de vârstă de până la 64 de ani, reiese că ponderea persoanelor cu studii superioare este de doar 11,2%. Rezultatul ne plasează pe ultimul loc între ţările Uniunii Europene, din moment ce media celor 27 de state este de aproape 22%. Primele locuri sunt adjudecate de Finlanda, Cipru şi Irlanda, unde valorile trec de 30%.

Meditaţii gratuite pentru picaţii de la bacalaureat

Profesorii voluntari din oraşul Roman, judeţul Neamţ, vor oferi meditaţii gratuite elevilor care nu au luat examenul de bacalaureat, începând de săptămâna viitoare. Materiile studiate în fiecare dimineaţă, timp de o lună, vor fi limba şi literatura română, matematica şi geografia.

Tabără de formare pentru elevi

Elevii din mai multe judeţe se vor întâlni, săptămâna aceasta, în Maramureş, la o tabără de formare în care vor învăţa să-şi găsească mai uşor un loc de muncă. Inspectoratul Şcolar Judeţean şi reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă vor organiza un concurs naţional de eseuri, pe teme de consiliere şi orientare vocaţională.

Fiica lui Boc îi calcă pe urme tatălui

Cezara Boc, fata cea mare a premierului, a fost admisă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic “Gheorghe Şincai” din Cluj, la secţia ştiinţe sociale. Instituţia este una dintre cele mai vânate din oraş, aceeaşi pe care a absolvit-o şi tatăl său, Emil Boc. Cezara a intrat la liceu cu media generală 9,06, după ce a obţinut la evaluarea naţională 8,32, iar media de absolvire a fost 9,81.

Premierul a primit vestea că fiica sa Cezara a reuşit la liceu în timp ce se afla într-o deplasare la Braşov, de unde s-a întors în Capitală cu un elicopter SRI şi, potrivit Realitatea TV, însoţit la bord de doi copii. Boc a intervenit telefonic în cadrul unei emisiuni unde a precizat că este vorba de fiica sa cea mică, Patricia, şi de un nepot. Premierul a spus că a suportat din buzunarul propriu transportul minorilor, pentru care a achitat 2.113,60 de lei.

40% din adolescenţi citesc cu dificultate

România se află pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul persoanelor sub 15 ani cu nivel scăzut de competenţe de citire. Peste 40% din adolescenţii de 15 ani şi peste 38% din elevii de clasa a patra citesc cu dificultate, conform unui studiu european. Totodată, 41% din elevii români au acasă mai puţin de 10 cărţi.

Au publicat din greşeală CNP-urile elevilor

Gafă de proporţii la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Instituţia a făcut, luni, publice pe site datele personale şi secrete a sute de elevi admişi la liceele vocaţionale. Greşeala, care a fost făcută de un angajat al departamentului de informatică, a fost remediată în câteva ore.

Top 10 licee fruntaşe

Top 10 licee codaşe

1. Colegiul Naţional “Sf. Sava”, Bucureşti – ultima medie 9,60.
2. Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Bucureşti – ultima medie 9,52.
3. Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr”, Bucureşti – ultima medie 9,52.
4. Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” – ultima medie 9,42.
5. Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, Craiova – ultima medie 9,41.
6. Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”, Constanţa – ultima medie 9,39.
7. Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, Galaţi – ultima medie 9,39.
8. Liceul Teoretic “Ovidius”, Constanţa – ultima medie 9,39.
9. Colegiul Naţional “Andrei Şaguna”, Braşov – ultima medie 9,36.
10. Colegiul ”Naţional” Iaşi – ultima medie 9,36.

1. Grupul Şcolar, Sălaj – ultima medie 3,26.
2. Grupul Şcolar Ovidiu Densuşianu, judeţul Hunedoara – ultima medie 3,29.
3. Grupul Şcolar Simion Mehedinţi, Galaţi – ultima medie 3,33.
4. Grupul Şcolar Industrial Tehnofrig Cluj – ultima medie 3,39.
5. Grupul Şcolar Agricol “Dr. C. Angelescu”, Dâmboviţa, ultima medie 3,39.
6. Grupul Şcolar Zărneşti Braşov – ultima medie 3,40.
7. Grupul Şcolar Tehnic “Sfânta Ecaterina” Huşi, Vaslui – ultima medie 3,43.
8. Grupul Şcolar “Erou Învăţător Constantin Muşat”, Buzău – ultima medie 3,44.
9. Grupul Şcolar “Brătianu” din Drăgăşani, judeţul Vâlcea – ultima medie 3,45.
10. Colegiul Tehnic “Gheorghe Lazăr” Plopeni, Prahova – ultima medie 3,49.

 
 

Primele 100 licee din ţară ordonate după ultima medie de admitere


Urmărește-ne pe Google News