Pe 2 iulie, criminalul pe motocicletă s-a apropiat de mașina lui Panagiotis Stathis, topograf și afacerist grec care a derulat afaceri și în România, a tras cu o armă în el, iar după ce aceasta s-a descărcat, a scos un alt pistol și a continuat să tragă, „pentru a nu mai pierde timp cu schimbarea încărcătorului”.

Testele balistice pe cele 20 de cartușe găsite la fața locului au dezvăluit că ucigașul a utilizat două pistoale Glock identice, de calibrul 9 milimetri.

La 9 zile de la crima din suburbia de lux Psychiko, din nordul Atenei, deși sunt disponibile mai multe înregistrări cu ucigașul, poliția nu a reținut criminalul.

În centrul investigațiilor se află un bărbat de 44 de ani, ale cărui conturi sunt verificate. El este acționar la mai multe companii, iar una dintre ele este situată în Agrinion, vestul țării. Polițiștii au mers acolo pentru a verifica dacă există într-adevăr o companie, dar s-a dovedit a fi o „firmă-fantomă”. 

În același timp, motocicleta pe care o folosea suspectul era trecută numele altei persoane. Telefonul acestuia, care a fost confiscat, a fost închis înainte și după crimă.

Anchetatorii insistă că, prin studiile sale, topograful și afaceristul elen a deranjat „mafia imobiliară” de pe insula Mykonos.

Noi videoclipuri care au ieșit la iveală îl arată pe suspectul din cazul asasinării inspectorului mergând pe bulevardul Kifisias înainte de crimă și fugind după comiterea ei.

Criminalul ar fi onorat un contract de 100.000 de euro, notează presa elenă, care citează surse din anchetă.

Urmărește-ne pe Google News