Ingrediente: pentru cca 12 portii: Blat: 140 g pesmeti sau piscoturi, 100 g unt, 100 g migdale rase, 2 linguri lichior de portocale, 50 g fulgi de ciocolata. Crema: 7 foi gelatina alba, 200 g frisca, 1 pachet zahar vanilat, 500 g iaurt din lapte integral. Glazura: 1 pachet glazura de tort rosie, 200 ml suc de cirese, 2 linguri lichior de portocale.
Mod de preparare:
Blatul: zdrobiti bine piscoturile sau pesmetii. Topiti untul intr-o oala si amestecati in el firimiturile, migdalele si lichiorul. Tapetati baza formei cu hartie cerata si inchideti marginea, turnati in forma masa din piscoturi, neteziti-o si presati-o usor cu palmele, presarati deasupra fulgi de ciocolata. Puneti blatul la frigider pana la urmatoarea etapa.
Crema: inmuiati gelatina in multa apa rece timp de 10 minute, puneti apoi frisca si zaharul vanilat intr-un vas, amestecati bine aceste ingrediente cu mixerul. Scurgeti putin gelatina, puneti-o intr-o oala potrivita si dizolvati-o la foc mic, apoi amestecati-o cu iaurtul. Adaugati frisca batuta si amestecati totul incet si cu atentie, cu un tel mare. Spalati bine portocalele cu apa fierbinte. Pentru ornare, taiati o spirala din coaja fructelor, apoi decojiti portocalele, astfel incat sa nu ramana nici un pic de pielite albe. Desprindeti feliile de portocala, scurgeti-le usor de suc si amestecati-l pe acesta in crema. Impartiti feliile de portocala stoarse egal pe suprafata blatului de tort, acoperiti totul cu crema cu iaurt si neteziti suprafata. Puneti tortul la rece circa 4-5 ore, pana crema se intareste.
Ornare: Preparati glazura tortului, urmand instructiunile de pe pachet, folositi si lichiorul de portocale si sucul de cirese. Turnati incet glazura pe tort si neteziti-o in mod perfect uniform, lasati apoi tortul la frigider aproximativ 30 de minute ca sa se intareasca glazura. Scoateti tortul din forma, puneti-l pe un platou si decorati-l cu spirala din coaja portocalei.(retete de la cititori)

 
 

Urmărește-ne pe Google News