Cererea lui Alexandru Vișinescu de întrerupere a executării pedepsei a fost înregistrată de Curtea de Apel București în 19 iulie. Primul termen de judecată a fost în 4 august, când instanța a amânat judecarea cauzei și a cerut ca la dosar să fie trimis dosarul medical de la spitalul penitenciarului unde este încarcerat Vișinescu.

Instanța a luat vineri în discuție cererea lui Vișinescu și a stabilit ca Institutul de Medicină Legală ”Mina Minovici” să facă o expertiză medicală din care să rezulte dacă bolile de care suferă acesta pot fi tratate într-o unitate medicală din sistemul penitenciar.

Alexandru Vişinescu nu a fost prezent la judecarea cererii sale, el fiind reprezentat de un avocat, care a depus dosarul medical al acestuia și a arătat că, în prezent, starea clientului său este gravă, el avînd nevoie permanent de un însoţitor.

Institutul de Medicină Legală va trebui să facă expertiza medicală până la următorul termen de judecată, stabilit pentru 12 septembrie.

Alexandru Vişinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, execută din 10 februarie 2016 pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită pentru crime împotriva umanităţii, el fiind găsit vinovat pentru torturarea fizică și psihică a deținuților politici care în perioada 1956-1963 au fost încarcerați în penitenciarul pe care l-a condus.

Acuzațiile au fost legate de cei 138 de deţinuţi politici care au trecut prin Penitenciarul Râmnicu Sărat în perioada în care la conducere a fost Vişinescu, dintre care 12 au murit, printre aceștia fiind și Ion Mihalache.

Alexandru Vişinescu a condus timp de șapte ani Penitenciarul Râmnicu Sărat, până la desființara închisorii, în 1963.


Citește și: Raport îngrijorător | 3.000 de europeni care au luptat pentru ISIS ar putea reveni în Europa

Urmărește-ne pe Google News