Conform înțelegerii, Toshiba va primi suma de 114 milioane de dolari pe pachetul de acțiuni, iar în urma operațiunii HiSense va primi centrele de cercetare în domeniu ale Toshiba, două fabrici de televizoare din Japonia, un portofoliu de brevete și operațiunile de vânzare și servicii suport.

Concomitent, HiSense va avea dreptul să folosească brandul Toshiba timp de 40 de ani.

Toshiba se așteaptă să finalizeze tranzacția până la finele lunii februarie 2018.

Cine este HiSense

HiSense este un gigant al electronicelor, su sediul în orașul Qindao, China. Compania este deținută de către stat și este unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume, dar și de electrocasnice.

Mai deține și brandurile Kelon, Combine, Ronshen și Savor, cooperează cu Hitachi pentru aparate de aer condiționat și deține și o licență pentru fabricarea de televizoare sub brandul japonez Sharp.

În Europa, HiSense are o fabrică în Ungaria.

Grupul are venituri totale de peste 15 miliarde de dolari anual.

Asus ar vrea divizia de laptopuri

Presa japoneză mai scrie că Toshiba negociază și vânzarea diviziei de laptopuri cu Asus, în vreme ce Lenovo ar fi de asemenea interesată de preluarea acesteia.

Toshiba este al șaptele producător mondial de PC-uri în funcție de numărul de unități vândute.

Lenovo a mai preluat recent și divizia de PC-uri a Fujitsu, iar în anii trecuți a achiziționat și divizia similară a NEC, ambele grupuri fiind din Japonia.

Pe de altă parte, Toshiba a negat că ar negocia vânzarea diviziei de PC-uri.

Scandaluri financiare

Toshiba a anunțat recent că a vândut și divizia de memorii, ”perla coroanei”, cu 18 miliarde de dolari, unui consorțiu condus de către Bain Capital.

Gigantul japonez iese de pe piețele unde consemnează pierderi, așa cum e cazul televizoarelor și laptopurilor, sau vinde divizia de memorii pentru a acoperi o gaură de 9 miliarde de dolari provocată de către Westinghouse, un producător american de reactoare nucleare pe care îl deține.

Anterior, în 2015, Toshiba s-a mai confruntat și cu un scandal de contabilitate în urma căruia și-a vândut divizia medicală către grupul japonez Canon și pe cea de electrocasnice către chinezii de la Midea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News