UPDATE ora 15:20: Forțele Navale ale Thailandei au anunțat, oficial pe Facebook, evacuarea celor 13 oameni prinși de peste două săptămâni în peștera inundată din nordul Thailandei:  ”Nu suntem siguri dacă ce s-a întâmplat este un miracol, știință sau orice altceva. Toți membrii echipei de fotbal au fost scoși din peșteră”, au transmis oficialii thailandezi.

Mesajul a fost așteptat cu sufletul la gură de foarte mulți internauți, având în vedere că la numai 10 minute de la publicare, aproximativ 144.000 de oameni au dat like postării și alți 30.000 au distribuit-o.


UPDATE ora 14:59: Toți băieții și antrenorul lor au fost scoși în siguranță, după o operațiune de salvare maraton, care a durat aproape trei zile, susțin Forțele Navale Thailandeze. Ei au fost transportați la spital, unde vor primi îngrijiri medicale.


UPDATE ora 14:40: Cel de-al 11-lea copil prins în peșteră a fost scos în siguranță de către echipa internațională de scafandrii. În peșteră au mai rămas doar doi oameni: un copil și antrenorul de fotbal.


UPDATE ora 13:00: Cel de-al 10-lea copil a fost scos din peștera groazei din Thailanda. În interior au mai rămas doar trei persoane (alți doi copii și antrenorul lor). Salvatorii speră să-i scoată marți pe toți cei rămași în peșteră.


UPDATE ora 12:26: Al noulea copil a fost scos din peștera inundată aflată în nordul Thailandei. După ce a ieșit din peșteră, băiatul a fost transportat până la ambulanță. El va fi adus la spitalul din Chiang Rai, unde se află și colegii lui.


Opt dintre copiii blocați în peștera din Thailanda, alături de antrenorul lor, au fost scoși teferi în cele două zile ale operațiunii de salvare derulate până acum.

Duminică a început operațiunea de scoatere a celor 12 copii și a antrenorului lor din peșteră. În prima zi, cinci dintre minori au fost aduși la suprafață în siguranță, în timp ce luni, alți trei copii au fost salvați.

Operațiunea de salvare a fost reluată marți. Este, practic, a treia etapă, iar șeful misiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn, a spus că cele cinci persoane rămase captive (patru copii și antrenorul) vor fi scoase „în același timp”.


12 copii, cu vârstă cuprinse între 11 și 16 ani, membri ai unei echipe de fotbal, au rămas blocați într-o peșteră din Thailanda, împreună cu antrenorul lor în urmă cu mai bine de două săptămâni. Aceștia au fost găsiți în viață, după nouă zile de căutări, iar imediat a început o operațiune de salvare contracronometru.

Grupul era urcat pe o cornişă în adâncimile acestei peşteri din nordul îndepărtat al Thailandei, la graniţa cu Myanmar şi Laos, unde au rămas blocaţi de la 23 iunie din cauza precipitaţiilor musonice abundente.

Inițial, previziunile erau sumbre: cei 12 copii și antrenorul lor riscau să rămână blocați în peșteră timp de mai multe luni, deoarece inundațiile din ultima perioadă puneau sub semnul întrebării operațiune de scoatere a lor la suprafață.


CITEȘTE ȘI:

Libertatea, o copertă de colecție: lista celor mai puternici dușmani ai Laurei Kovesi!

EXCLUSIV/ Borcea a vândut pentru Protecția Copilului mai mult gaz decât consumă un spital!

Urmărește-ne pe Google News