Subiectul legat de fumat este foarte sensibil la nivel european, tocmai de aceea Comisia de Sănătate a Parlamentului European a adoptat câteva măsuri prin care tinerii să fie ţinuţi departe de ţigări şi, în acelaşi timp, fumătorii să fie încurajaţi să renunţe la acest obicei, susţine ziare.com.
Astfel, în curând avertismentele ilustrate vor ocupa 70% din suprafaţă atât pe faţa cât şi pe spatele unui pachet de ţigări. În plus, vor fi interzise utilizarea aromelor în ţigări, inclusiv mentolul. De asemenea, ţigările de tip slim vor fi interzise pe piaţă.
Totodată, membrii comisiei au decis ca ţigările electronice să fie clasificate drept produse medicinale.
În România măsurile împotriva fumatului au avut rezultate bune. Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) numărul fumătorilor din ţara noastră s-a redus. Astfel, s-a ajuns de la 30,9% fumători zilnic în 2008, la 24,3% în 2011. Oamenii au fost informaţi despre efectele nocive ale fumatului şi unii dintre ei au decis să renunţe la ţigări. De asemenea, mortalitatea prin boli cardiovasculare cauzate de fumat este în scădere (de la 28.146 decese în 2005 la 26.432 decese în 2010), potrivit sursei citate.
Știri Externe Comentează