În realitate, nu este vorba despre un candidat la alegerile parlamentare, și nici la alegerile prezidențiale. Costică Frântu, pe numele său adevărat Nicu Banea, îl interpretează doar pe „Candidatul perfect”, într-un film comedie care satirizează viața politică de la noi.

„Personajul meu se numeşte Costică Frântu şi este un idealist. Ar vrea să o ducă mai bine, dar în loc să se schimbe el, vrea să schimbe ţara. M-a atras faptul că este un personaj amuzant şi foarte ofertant”, spune Nicu Banea, care precizează că el venise inițial pentru un alt rol, potrivit paginademedia.ro.

Filmul îl prezintă pe Costică, interpretat de Nicu Banea, şomer şi fără prea multe ţeluri în viaţă, sătul să tot fie luat de prost, dar care candidează la alegerile prezidenţiale, ca să fure locul de parcare al vecinului, fără să ştie că este manipulat de partid, care, în secret, vrea să piardă alegerile ca să poată fura statul în continuare.

„Eu, la fel ca şi personajul pe care îl interpretez în acest film, nu ştiu mai nimic despre scena politică. Avem chestia asta în comun eu şi Costică. Deci nu a fost nicio diferenţă în pregătire. Doar în abordare”, mai spune personajul „Candidatul perfect”, Costică Frântu, despre filmul care va apărea chiar cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale.

Filmul, scris şi regizat de Alex Coteţ (scenarist Teambuilding, Miami Bici 1&2), va intra în cinematografe din 22 octombrie, iar Nicu Banea, care interpretează personajul Costică Frântu, are rolul principal, alături de Jojo (Cătălina Grama).

În film vor putea fi văzuţi şi actorii Alex Bogdan, Andi Vasluianu, Matei Dima, Cătălin Herlo, Gojira, Cătălina Mihai, Roxana Condurache, Lucian Viziru, Costi Max şi Tina Duceac.

Alegerile prezidențiale din România vor avea loc 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie 2024 (al doilea tur).

Cel mai recent sondaj politic arată că peste jumătate dintre români au o părere destul de proastă sau foarte proastă despre decizia Curții Constituționale de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la funcția de președinte al României, conform Barometrului LIBERTATEA-INSCOP, realizat de INSCOP Research la comanda ziarului Libertatea în perioada 11-18 octombrie 2024.

Urmărește-ne pe Google News